KPN voert wijzigingen door bij KPN Interactieve Televisie

Telecomprovider KPN voert per vandaag, dinsdag 4 juli, wijzigingen door in haar dienst KPN Interactieve Televisie. De wijzigingen worden ook doorgevoerd bij de dochtermerken Xs4All en Telfort.

Wijzigingen

Diverse zenders worden toegevoegd en verwijderd en daarnaast veranderen een aantal televisiezenders van voorkeuzepositie. Zo verdwijnen uit het digitale basispakket de televisiezenders Meiden van Holland Soft en wordt vervangen door Secret Circle. In het pluspakket verdwijnen zenders als E! Entertainment, Motorvision (ex MotorsTV), Stingray Brava NL en Pebble. BabesTV (voor het eerst in Nederland), Nick Music en Nick Jr worden toegevoegd.

Extra pakketten

Daarna zijn er aanpassingen in het Duitse tv-pakket. Dit pakket wordt uitgebreid met onder andere de RTL Group-zenders Super RTL, VOX en RTL II. Ook worden er wijzigingen doorgevoerd in het Turkse tv-pakket. In dit pakket worden TGRT, Haberturk vervangen door TRT 1, TRT Sport, TRT Cocuk en TV8.

Regionale televisiezenders

KPN voert ook wijzigingen door in de doorgifte van de regionale televisiezenders. Abonnees van KPN Interactieve tv zien vanaf vandaag alleen nog hun eigen regionale televisiezender en de regionale tv-zender van de aangrenzende provincies. Inwoners in bijvoorbeeld de provincie Utrecht of Gelderland kunnen dan niet meer kijken naar de uitzendingen van Omrop Fryslân. De wijzigingen heeft geleid tot veel protesten bij zowel abonnees als de regionale omroepen maar KPN houdt voet bij stuk. De regionale radiozenders blijven wel landelijk beschikbaar.

Lokale televisiezenders

KPN wijzigt per vandaag ook de voorkeuzeposities van de lokale televisie- en radiozenders. Dit tot groot ongenoegen van de overkoepelende organisatie van streekomroepen in Nederland, de NLPO. Volgens de NLPO zijn de nieuwe voorkeuzeposities lastiger te vinden. Er heeft overleg plaatsgevonden tussen de NLPO en KPN maar dit heeft niet tot andere gedachte geleid bij KPN.

Prijzen

De tariefstructuur wijzigt eveneens. Het standaardpakket KPN Interactieve TV kost voortaan 10 euro per maand extra (was 12,50 euro per maand), maar de internettarieven gaan wel omhoog waardoor het goedkoopste internet & tv abonnement voortaan 49 euro per maand in plaats van 47,50 euro per maand kost.

Het thans als ‘standaard’ beschikbare pakket wordt iets goedkoper: 59 euro per maand (nu nog 62,50 euro per maand) waarvoor 2 HD-ontvangers geleverd worden, maar waarbij Spotify niet meer inbegrepen is. Er wordt ook een abonnement met Ultra HD-televisie gelanceerd.

Op de website van de provider is een overzicht te vinden met de wijzigingen die per vandaag ingaan bij de provider.