Veel media-aandacht voor Zwarte Cross 2015

Tot en met zondag vindt in het Gelderse Lichtenvoorde de 19e editie van het Zwarte Cross Festival plaats. Het festival is uitverkocht maar uitgebreid te volgen via radio en televisie.

Het festival dat in 1997 begon als een crosswedstrijd in Hummelo is bijna 20 jaar later uitgegroeid tot een groot muziekevenement waar vorig jaar meer dan 180.000 bezoekers op afkwamen. Het Zwarte Cross Festival is een feest met motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er op het programma, van blues, dance, reggae tot aan feestmuziek. Er zijn dit jaar optredens van o.a. 2 Brothers on the 4th Floor, Anouk, Bökkers en Normaal.

Zwarte Cross Radio

De lokale omroep Optimaal FM gaat dit weekeinde uitzenden onder de naam Zwarte Cross Radio. Vanaf het evenemententerrein zendt de omroep drie dagen lang live uit. De uitzendingen zijn te volgen via Internet en in de regio Lichtenvoorde via 94.7 MHz.

Omroep Gelderland en TV Oost

Ook de regionale omroepen Omroep Gelderland en TV Oost besteden dit weekeinde veel aandacht aan de Zwarte Cross met zowel op zaterdag als zondag een verslag vanaf het festival. Angelique Kruger neemt net als vorig jaar de presentatie op zich. De uitzendingen zijn beide dagen te zien om 19.20 uur. Omroep Gelderland en TV Oost zijn landelijk te zien via diverse digitale televisiepakketten en ook te zien via Internet.

NPO 3 en NPO 3FM

Ook NPO 3 en NPO 3FM zijn aanwezig bij Zwarte Cross 2015. BNN doet op zaterdagavond verslag vanaf Zwarte Cross op NPO 3 met het programma ‘Dik feestje met Gwen’. De uitzending begint om. 22.25 uur. NPO 3FM komt met live uitzendingen vanuit Lichtenvoorde op zaterdag en zondag. De uitzendtijden vind je hier. NPO 3FM is te ontvangen via FM, DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Gratis Wifi

Bij deze editie van de Zwarte Cross kunnen alle bezoekers op het gehele festivalterrein gratis gebruik maken van Wi-Fi. De Zwarte Cross is het  eerste festival van een dergelijke grootte dat deze dienst gratis aanbiedt aan al haar gasten. “Het is een service die ik graag aanbied aan mijn bezoekers.”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Tweet over Zwarte Cross Radio

https://twitter.com/BroekeChristian/status/623871769842216960