Verkiezingen 2012: Uitslagenavond op radio en tv

afstandsbedieningDe NOS en RTL doen woensdagavond live verslag van de Tweede Kamer-verkiezingen. De NOS komt op Nederland 1 vanaf 20.30 uur met een avondvullend programma, gepresenteerd door Rob Trip. Bij RTL4 zit Rick Nieman vanaf hetzelfde tijdstip voor de camera , met Frits Wester en Bart Chabot als analisten.Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde zorgen bij de NOS voor de politieke duiding, terwijl Herman van der Zandt de verkiezingsuitslagen doorneemt. Dit programma is ook wereldwijd live te zien via BVN, de televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland.

 

Radio 1 / BNR Nieuwsradio

De publieke nieuwsradiozender Radio 1 besteedt de gehele dag veel aandacht aan de stembusgang.  ’s Avonds is er vanaf 20:30 uur tot 2:00 uur ’s nachts een doorlopende uitzending rond de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2012. BNR Nieuwsradio heeft woensdagavond ook een special programma met Petra Grijzen met diverse verslaggevers en studiogasten. De uitzending gaat door tot alle stemmen binnen zijn aldus BNR Nieuwsradio. Op BNR.nl kun je op de voet volgen hoe de stand van zaken is, onder meer aan de hand van de Google-ANP-tool die per gemeente de stand van zaken doorgeeft, zodra de uitslag binnen is. “We zullen ook op andere manieren zorgen voor een continue verversing van het nieuws en de achtergronden bij de verkiezingen.”,aldus BNR. Hans Verbeek, Jeroen Stans, Laurens Boven, Anke Truijen, Elfanie toe Laer, Ronals Olsthoorn en Jigal Krant impressies geven van de euforie, teleurstelling en gelatenheid die er ongetwijfeld heerst op de verkiezingsavonden van de verschillende partijen in het land.

Internet
Op NOS.nl is ook de livestream van het TV programma (NOS Nederland Kiest: Uitslagenavond 2012) te zien. Daarnaast selecteert de NOS een aparte lijst met Twitter updates van politici en verslaggevers. Deze is naast de de livestream te zien. Gedurende de avond zijn de uitslagen van steeds meer gemeenten bekend. Op NOS.nl zijn deze allemaal terug te vinden. Gedurende de hele dag worden de Verkiezingen via het NOS Liveblog gevolgd.  Dit liveblog vind je via: http://nos.nl/liveblog/417626-live-de-verkiezingen-2012.html. Ook RTL Nieuws heeft een speciale website onder de naam “Wat Kiest Nederland: http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/specials/2012/verkiezingen/index.xml. Ook Google heeft een speciale pagina over de Tweede Kamer-verkiezingen 2012: http://www.google.nl/elections/ed/nl

 Politiek 24 – Live via Internet