Verkiezingen: Carré-debat live te volgen via RTL4 en BNR Nieuwsradio

Vanavond, zondag 5 maart, wordt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen het Carré-debat gehouden. Het debat is live te volgen op RTL4 en BNR Nieuwsradio. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart zijn er nog diverse debatten te volgen op radio en televisie. Vanavond staat er het Carré-debat op het programma.

Carré-debat

RTL, Elsevier en BNR Nieuwsradio organiseren samen de avond voor de derde keer. Volgens hen is het verkiezingsdebat de enige politieke arena zonder theater. Acht lijsttrekkers van de grootste partijen gaan met elkaar in debat.

Na de afzegging van Geert Wilders mag de Partij voor de Dieren meedoen. De andere debaters komen van VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks en 50Plus. Het debat staat onder leiding van ‘RTL Nieuws’-anchor Antoin Peeters.

Strak format

Het debat heeft een strak format. Er zijn vier stellingen waarover steeds vier partijen debatteren. Ze stemmen voor, tegen of neutraal. De overigen komen later in het blok aan bod. Ook worden de lijsttrekkers om de beurt uitgenodigd om over de rode loper naar Diana Matroos (BNR) te gaan voor een 1 op 1 van drie minuten met pittige vragen.

RTL4 en BNR Nieuwsradio

Het debat wordt vanavond live uitgezonden op RTL4. De uitzending begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.25 uur. Via de radio is het debat te volgen via BNR Nieuwsradio. Deze radiozender is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

PVV wel bij SBS6

Komende woensdag, 8 maart, komt SBS6 met het programma ‘Stem van Nederland’. Aan dit programma werken wel alle lijsttrekkers mee van de acht grootste partijen in de peilingen (VVD, PVV, GroenLinks, PvdA, D66, CDA, SP en 50Plus).

Tweets: