Verkoper illegale mediaspelers met IPTV schikt met BREIN

Een aanbieder die via Marktplaats voorgeïnstalleerde mediaspelers met IPTV verkocht, heeft geschikt met BREIN. Dit bericht BREIN op haar website.

Verder onderzoek

Naast winstafdracht heeft de aanbieder van de illegale waar een onthoudingsverklaring met boetebeding ondertekent. Toekomstige inbreuken kosten hem 500 euro per stuk. Ook heeft de man informatie verschaft over de herkomst van de spelers. Er wordt verder onderzoek gedaan om die bron af te sluiten.

Meerdere acties

Stichting BREIN heeft de laatste maanden diverse verkopers van illegale mediaspelers aangepakt en in Den Haag zijn zelfs IPTV-kastjes in beslag genomen.

Illegaal

Zowel de verkoop van mediaspelers met links die van illegale bronnen gebruik maakt als de verkoop van IPTV abonnementen die illegaal toegang geven tot (betaal)kanalen maakt inbreuk. Dit is in verschillende gerechtelijke uitspraken bepaald. BREIN spoort inbreukmakende verkopers en hun bronnen op om hen te stoppen en samen met benadeelde rechthebbenden aansprakelijk te houden.

Daarbij wordt winstafdracht of schadevergoeding gevorderd. Bovendien is opzettelijk beroeps- of bedrijfsmatig inbreuk maken strafbaar als misdrijf. Ook het gebruik thuis van deze inbreukmakende apparaten en/of abonnementen om te streamen uit illegale bron maakt inbreuk.