Vernieuwde programmering BNR Nieuwsradio van start

Vanaf vandaag, maandag 5 september, heeft BNR Nieuwsradio haar programmering vernieuwd. Sommige programma’s blijven op hun vertrouwde plek staan, andere schuiven een beetje, en er zijn ook compleet nieuwe programma’s. Meest opvallende wijzigingen is de komst van Bas van Werven in de ochtend en Ruud de Wild met een discussieprogramma in de middagprogrammering.

Bas van Werven

Bas van Werven neemt vanaf vandaag het presentatiestokje over van Tom van ’t Hek in het programma ‘De Ochtendspits’. Dit programma is elke werkdag te horen tussen 6-10 uur op de commerciële nieuwszender. Vorige week nam Van Werven afscheid van het actualiteitenprogramma 1Vandaag op televisie. De ochtendshow van Van Werven is niet nieuw voor hem want hij was eerder al presentator van het programma. “Het is geweldig om terug te kunnen keren naar dit prachtige radiostation en dit mooie tijdstip. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij EenVandaag gewerkt, maar BNR is altijd in mijn hart gebleven. Oude liefde roest niet, zo blijkt. Ik heb er heel veel zin in en zie grote mogelijkheden voor BNR in de toekomst.”, aldus van Werven over zijn overstap naar BNR.

Ruud de Wild

Vandaag start ook Ruud de Wild met zijn radioprogramma ‘Ask me Anything‘ op de nieuwszender. Dit programma is elke werkdag te horen tussen 14.00 – 15.00 uur. In BNR Ask Me Anything worden elke dag vragen beantwoord over een actueel thema. Ruud de Wild wil Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat inzetten om vragen te genereren.

BNR Mediazaken komt niet meer terug

Het mediaprogramma Mediazaken komt ook in de nieuwe programmering van de nieuwszender niet meer terug. De laatste uitzending van BNR Mediazaken was op 1 mei. Waarschijnlijk is het stoppen van de samenwerking tussen reclameverkoop organisatie (en mede-sponsor van het radioprogramma) One Media Sales en de nieuwszender de oorzaak van het stopzetten van het programma. Op vragen van deze website over het verdwijnen van het mediaprogramma dat werd gepresenteerd door Harm Edens heeft de radiozender nooit antwoord gegeven.

Programmering

De volledige programmering van BNR Nieuwsradio is te lezen op de website van radiozender. BNR Nieuwsradio is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.