Virgin Radio van start in Zwitserland via DAB+ en Internet

Vandaag, woensdag 17 januari, is Virgin Radio van start gegaan in Zwitserland met twee radiokanalen: Virgin Radio Hits en Virgin Radio Rock. De radiozenders zijn te beluisteren via DAB+ en internet.

AZ Medien

AZ Medien gaat de uitzendingen verzorgen van de radiozenders in Zwitserland. Het concern is al actief in Zwitserland met de commerciële radiozenders Radio 24, Radio Argovia. De komst van beide radiozenders werd in november van het vorige jaar aangekondigd.

Twee radiozenders

Virgin Radio gaat met haar twee radiozenders uitzenden in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland via de digitale ether. Daarnaast zullen de radiozenders wereldwijd via Internet te horen. Sinds enige dagen zijn er al testuitzendingen te horen van de radiozenders via de digitale ether en Internet. Vanmorgen zijn de uitzendingen officieel gestart.

Kansen

AZ Medien noemt de verdigitalisering van de radiomarkt een kans om nieuwe radiozenders in de markt te zetten. Uit de luistermeting in augustus van dit jaar blijkt dat in Zwitserland 57 procent van de bevolking digitaal naar de radio luistert. Van dit percentage gaat 32 procent van de luistertijd naar DAB+ en 25 procent via Internet. Het land heeft plannen om vanaf 2020 een start te maken met het afschakelen van het FM-netwerk.

Virgin

Virgin Radio is in diverse landen in de wereld actief met radiozenders. In Europa is Virgin Radio ook actief in Groot Brittannië, Frankrijk en Italië. Daarnaast is het radiomerk ook actief in andere delen van de wereld zoals Canada, Azië en het Midden Oosten en bereikt in totaal nu wereldwijd 24 miljoen luisteraars.

Begin dit jaar werd de radiozender geïntroduceerd in Roemenië. In maart 2016 maakte de radiozender een herlancering mee in het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland kunnen de radiozenders van Virgin Radio uit Zwitserland worden beluisterd via Internet:

Hits via: http://icecast.argovia.ch/vhits.m3u
Rock via: http://icecast.argovia.ch/vrock.m3u