Vlaanderen: Antenne TV maakt zenderaanbod bekend

Vandaag gaat in Vlaanderen de nieuwe televisiedienst Antenne TV van start. De Vlaamse variant van het Nederlandse Digitenne maakte vandaag haar zenderaanbod bekend.

Zenderpark

Antenne TV biedt digitale televisie via de ether en maakt hiervoor gebruik van het zenderpark van Norkring. Antenne TV, onderdeel van TV Vlaanderen, biedt een zenderpakket aan van 15 televisiezenders.

Aanbod

Het aanbod bestaat uit de meest bekeken zenders in Vlaanderen van Medialaan (vtm, Q2, Vitaya, Caz, vtmKzoom, Kadet), SBS Belgium (4, VIJF, ZES), de Nederlandse publieke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 en de Franstalige zenders RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL. Daarnaast zijn de televisiezenders van de Vlaamse openbare omroep VRT gratis uit de lucht te halen. Het pakket kost 9,95 euro per maand.

“Verheugd”

Er is al lang een groeiende vraag naar een eenvoudiger tv-abonnement met enkel de populairste zenders aan een scherpe prijs“, zegt Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. “Bovendien was het tv-aanbod via de ether beperkt tot de gratis te ontvangen zenders van de VRT. We zijn dan ook zeer verheugd dat we met Antenne TV een competitief tv-aanbod lanceren met alle grote Vlaamse commerciële zenders, de Nederlandse NPO zenders en de Waalse RTL zenders.

Evolutie

Kiezen voor digitale tv via de ether is volgens Hans Troelstra, CEO van M7 Group, in een groeiende markt van mobiel tv-kijken, een logische evolutie en een ideale aanvulling op satelliet-tv. “Met Antenne TV willen we inspelen op de huidige opmars van mobiel tv-kijken. Je hebt geen internet, kabel of schotel nodig. Dat maakt van Antenne TV een compact product dat je thuis kan gebruiken, of als tweede aansluiting in de slaapkamer, maar dat je tegelijkertijd ook kan meenemen op de camping, op de boot, op kot,… enz.”

Kosten

Wie Antenne TV in huis wilt nemen, kan voor €29 een DVB-T2 antenne aanschaffen die zowel binnen als buiten werkt. Voor een tv-toestel met DVB-T2 tuner is dan enkel
nog een kaartlezer (CI+ module voor Antenne TV) nodig, die beschikbaar is voor €39. Anders kan je ook een combipakket aaanschaffen (CI+module met decoder voor DVB-T2) voor een tijdelijk lanceringsaanbod van €99.

Teletenne

Norkring verzorgde van 2 juli 2012 tot 31 maart 2014 voor Telenet ook een aanbod uit via de digitale Vlaamse ether waarbij dit in het voorjaar naar DVB-T2 werd geüpgraded. Dit aanbod dat onder de naam Teletenne werd aangeboden omvatte behoudens de VRT 15 zenders.

Teletenne faalde destijds met haar aanbod via de digitale ether. Destijds werd in de Vlaamse markt beweert dat Telenet (onderdeel Liberty Global), dat het kabelbedrijf bewust deed om de markt af te schermen, ook al moest het bedrijf bij interesse wederverkoop toelaten.