Vlaanderen: Bijna 45.000 handtekeningen voor behoud TOPradio

De Vlaamse commerciële radiozender TOPradio heeft in een paar dagen tijd al bijna 45.000 handtekeningen opgehaald om de radiozender in de ether te houden.

Buiten de boot

De radiozender had zich kandidaat gesteld voor één van de vier regionale commerciële radionetwerken in Vlaanderen. Minister Sven Gatz (media) besloot de vergunningen toe te kennen aan S-Radio, VBRO, HIT! en Stadsradio Vlaanderen.

Petitie

TOPradio, dat al meer dan 20 jaar uitzendingen verzorgt in Vlaanderen, valt hiermee dus buiten de boot en roept haar luisteraars op tot actie. Via de website topradiomoetblijven.be kan sinds dit weekeinde een petitie worden getekend. Ondanks dat de radiozender mag blijven uitzenden via de digitale ether (DAB+), heeft de radiozender een uitgebreid FM-netwerk niet te kunnen overleven.

Banen verloren

Door het mislopen van de licentie verliezen 10 mensen bij TOPradio hun job. 160.000 luisteraars zullen volgend jaar niet meer via FM naar hun zender kunnen luisteren, aldus TOPradio.

Veel steun

Dinsdagavond stond de teller voor het aantal steunbetuigingen al op bijna 45.000. Ondanks de massale steun via de petitie is de commerciële radiozender niet van plan om in beroep te gaan tegen de beslissing.

De directie van de zender bekijkt of een digitale doorstart financieel mogelijk is. De radiozender is in vrijwel geheel Vlaanderen te ontvangen via de digitale ether (DAB+) en wereldwijd via Internet.

Sociale media: