Vodafone Business en AT&T gaan roamen op elkaars IoT netwerk

Vodafone Business in Nederland en Amerikaanse branchegenoot AT&T staan nog voor het einde van het jaar hun LTE-M netwerken voor elkaar open. Dit bericht VodafoneZiggo in een persbericht.

Verbinding

Door deze koppeling maken producten die in Nederland met het Vodafone LTE-M netwerk verbonden zijn straks ook automatisch verbinding met het AT&T netwerk in Amerika. LTE-M is zeer geschikt voor Internet of Things (IoT) toepassingen en maakt tegen laag energieverbruik dataverkeer mogelijk tussen apparaten en het internet. Het is de eerste keer dat een Europees en Amerikaans telecombedrijf op het gebied van LTE-M samenwerken.

Wereldwijd netwerk

Met de overeenkomst nemen de mogelijkheden van IoT voor het bedrijfsleven enorm toe, bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende logistieke processen, zoals zee- of luchttransport. LTE-M heeft de eigenschap bewegende objecten, zoals vracht, real-time te kunnen volgen. Dankzij deze roaming-afspraak kunnen klanten van beide providers binnenkort gebruik maken van elkaars LTE-M netwerk.

Versnelling

In 2018 is er een enorme versnelling in de vraag naar IoT geconstateerd. Dankzij deze roaming-afspraak wordt het beschikbare IoT netwerk alleen maar groter. John van Vianen, directeur zakelijke markt VodafoneZiggo: “Connectiviteit moet wereldwijd werken, zodat onze klanten alle vrijheid krijgen om met IoT hun business te optimaliseren. We werken hard aan dit soort initiatieven om zo optimaal in de behoefte van onze klanten te voorzien.”.