VodafoneZiggo ingetrokken in nieuw hoofdkantoor te Utrecht

VodafoneZiggo is per 30 oktober jl. ingetrokken in haar nieuwe hoofdkantoor in het centrum van Utrecht. Circa 1400 medewerkers hebben daar voortaan hun werkplek.

Centrum

De nieuwe locatie in Hoog Catharijne te Utrecht vervangt het kantoor dat Ziggo van oorsprong had op de Atoomweg te Utrecht en het Vodafone-kantoor in Amsterdam. Daarmee heeft Amsterdam nadat het UPC-smaldeel van Ziggo destijds vertrok naar Utrecht haar vestigingsplek voor VodafoneZiggo verloren.

Sluiting

Liberty Global, voor 50% eigenaar van VodafoneZiggo gebruikt nog wel een aantal kantoren in Amsterdam. Door de komst van het nieuwe hoofdkantoor van het telecombedrijf in Utrecht zijn ook een aantal kleinere kantoren die voorheen door Ziggo werden gebruikt gesloten.

Openbaar vervoer

Het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht moet vooral met het openbaar vervoer bereikt worden; alle 7500 medewerkers verkrijgen daartoe een NS Businesscard. Het nieuwe kantoor zal met een openingsfeest op 21 november officieel worden geopend.

Winkel

In juni van dit jaar werd al een nieuwe winkel geopend in het kantorencomplex van VodafoneZiggo in Hoog Catharijne te Utrecht. Het is de eerste winkel waar de merken Vodafone en Ziggo beiden vertegenwoordigd zijn in een volledig nieuw winkelconcept.

VodafoneZiggo is de grootste provider van kabel en mobiele telefonie in Nederland met 3,9 miljoen vaste tv-klanten en 4,1 miljoen mobiele telefonie abonnees (data 30 juni jl.) met in 2017 een jaaromzet van 4,0 miljard euro.