VodafoneZiggo komt in 2018 met eigen dramaserie

Telecombedrijf VodafoneZiggo gaat een eigen dramaserie maken en aanbieden als exclusieve content voor haar abonnees. Dit heeft William Linders, Director Content & Programming bij VodafoneZiggo, tijdens de vierde editie van het International Media Top Convention (IMTC) gezegd.

“Original”

De zogenaamde “original” moet in 2018 te zien zijn bij de joint-venture van de bedrijven Vodafone en Ziggo. Linders maakte verder geen details over de serie bekend op het congres in Amsterdam. Het bedrijf volgt met de productie van de eigen dramaserie telecombedrijf KPN. KPN biedt al enige tijd exclusieve series aan via haar dienst KPN Presenteert.

Content

Kabelbedrijf Ziggo biedt momenteel al exclusieve content aan haar abonnees in de vorm van het sportkanaal Ziggo Sport. Via dit sportkanaal is onder andere het voetbal uit de Engelse Premier League en de races uit de Formule 1 voor alle digitale kijkers zonder meerkosten te zien. Daarnaast zijn de series van de Amerikaanse zender HBO exclusief te bekijken via het bedrijf.

KPN

In navolging van KPN komt VodafoneZiggo in 2018 nu ook met een eigen dramaserie. KPN biedt al enige tijd exclusieve content aan haar abonnees in de vorm van onder andere series via de dienst KPN Presenteert. Zo zijn via de dienst onder andere de series ‘Brussel’, ‘Dochters’, ‘BABS’ en diverse programma’s rond het thema sport te zien.

Overigens heeft KPN onlangs wel aangekondigd het aanbod via de dienst onder de loep te nemen. Zo zal het programma ’24 uur met…’ geen vervolg krijgen in de toekomst.