Voetbal: ontknoping Eredivisie live op radio en televisie

De ontknoping in de Eredivisie is vanmiddag live te volgen op radio en televisie. FOX Sports brengt de hele dag extra programma’s.

Ontknoping

Officieel zijn er nog twee speelrondes te gaan in de Eredivisie maar de kans is groot dat vanmiddag al duidelijk wordt wie er zich dit jaar kampioen van de Eredivisie mag noemen. Als Feyenoord de wedstrijd bij en tegen plaatsgenoot Excelsior wint is de club uit Rotterdam-Zuid kampioen in de Eredivisie. Vandaag worden er om 14.30 uur negen wedstrijden gespeeld. De gang van zaken is live te volgen via radio en televisie.

FOX Sports

FOX Sports start vandaag om 10.00 uur met het discussieprogramma De Tafel van Kees, live vanuit de Rotterdamse Kuip. Om 12.00 uur is het programma De Eretribune te zien op FOX Sports 1 met een voorbeschouwing op de wedstrijden van vandaag. Om 14.30 uur start een schakelprogramma met alle hoogtepunten van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden in de Eredivisie.

Nabeschouwing

Na afloop is er een extra uitzending van de Eretribune. Mocht Feyenoord kampioen worden dan zal FOX Sports hier uitgebreid aandacht aan schenken in de nabeschouwing. Zo zal de busrit van het voetbalstadion van Excelsior naar de Rotterdamse Kuip live worden uitgezonden. Alle wedstrijden uit de Eredivisie worden vanmiddag ook live uitgezonden op de kanalen FOX Sports 3 (Excelsior – Feyenoord, kanaal 5 (Ajax – GO Ahead Eagles) en kanaal 6 (FC Groningen – PSV). Via Internet en de FOX Sports-app zijn de overige wedstrijden live te volgen.

TV Rijnmond

Ook de regionale televisiezender TV Rijnmond besteedt vanmiddag uitgebreid aandacht aan de ontknoping van de Eredivisie. De omroep mag de beelden van de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord niet uitzenden maar brengt wel andere beelden op TV Rijnmond. Vanaf 14.00 uur is er een uitgebreide live-uitzending van FC Rijnmond op televisie. “Als de wedstrijd begint schakelen we over naar een Italiaans model. We zetten een camera op de Radio Rijnmond-verslaggevers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop in het stadion zodat hun emotie te zien is. Dit omdat de wedstrijdrechten bij FOX Sports liggen.“, aldus TV Rijnmond.

Na de wedstrijd schuiven verschillende analisten aan bij presentator Frank Vijg om het over de wedstrijd te hebben. “Ook volgen wij de bus op weg naar de Kuip en zijn wij uiteraard in de stad aanwezig. Deze uitzending is afgelopen rond acht of negen uur.“, aldus TV Rijnmond. TV Rijnmond is te zien via vrijwel alle digitale televisiepakketten en via Internet.

NPO Radio 1

De ontknoping in de Eredivisie is vanmiddag ook live te volgen via de radio op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. De presentatie van dit programma is in handen van Henry Schut en Hugo Borst. Arman Avsaroglu doet verslag van Excelsior-Feyenoord en Andy Houtkamp van Ajax-Go Ahead Eagles. Ook zijn er flitsen van alle andere wedstrijden. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. 

Het radioprogramma wordt vanaf 14.30 uur ook uitgezonden via Facebook NOS Sport en op NOS.nl. Het geluid wordt verrijkt met beelden vanuit De Kuip, waar 40.000 aanhangers van Feyenoord de wedstrijd bij Excelsior via schermen volgen.

Radio Rijnmond

Het wedstrijdverslag van de wedstrijd Excelsior – Feyenoord is vanmiddag ook live te volgen via de regionale radiozender Radio Rijnmond in het programma Rijnmond Sport. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop verzorgen het commentaar bij de wedstrijd. Rob Jacobs verzorgt de analyses. De Rotterdamse club Sparta moet vanmiddag een belangrijke wedstrijd spelen tegen FC Twente. Deze wedstrijd is te volgen via een aparte livestream op Internet. Radio Rijnmond zelf is te ontvangen via FM eb DAB+ in Zuid-Holland, via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NOS Studio Sport

Als Feyenoord wint, gaan de spelers en technische staf door naar De Kuip, waar laat in de middag de kampioensschaal in ontvangst wordt genomen. Vanaf ongeveer 17.15 uur zijn de tocht naar het eigen stadion, de aankomst en de uitreiking van de schaal te volgen via NPO 1, Facebook NOS Sport, NOS.nl en Langs de Lijn.

Vanavond om 19.00 uur zijn alle samenvattingen van de wedstrijden te zien in een extra lange uitzending van NOS Studio Sport op NPO 1. Aangezien er negen wedstrijden gespeeld worden duurt de uitzending tot 21.00 uur, waarbij om 20.00 uur het NOS Journaal is te zien.