Voetbalrechten: Champions League naar RTL, Europa League naar Talpa

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen zal het voetbal uit de Champions League te zien zijn bij RTL7. Momenteel zendt SBS6 deze wedstrijden uit. Talpa neemt op haar beurt de rechten van de Europa League over van RTL.

Champions League

De Champions League is voor de komende drie jaar te zien bij RTL Nederland op RTL 7. Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.” Momenteel zendt RTL 7 nog het voetbal uit de Europa League uit. Deze competitie verhuist naar Talpa.

Europa League

De wedstrijden uit de Europa League zijn de komende jaren te zien bij Talpa. Ook is tot en met 2024 de UEFA Europa Conference League te zien bij Talpa. Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: “Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen.