Volop aandacht voor Prinsjesdag 2018 op radio en televisie

Vandaag, Prinsjesdag, maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Prinsjesdag is live te volgen via radio en televisie.

NPO 1

De NOS zendt Prinsjesdag van 12.22 uur tot 15.27 uur live uit op NPO 1. De presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip, Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Arjan Noorlander de politieke duiding zal verzorgen. Om 22.47 uur zenden we een samenvatting van de hoogtepunten uit op NPO 2. NPO 1 en NPO 2 zijn ook live te bekijken via Internet.

Prinsjesdag op NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is de Prinsjesdaguitzending een samenwerking tussen de NOS en EenVandaag (AVROTROS). Van 12.00 uur tot 18.30 uur presenteren Lara Rense en Suzanne Bosman het programma vanuit Den Haag. De politieke duiding is in handen van Xander van der Wulp, Joost Vullings en Peter Kee verzorgen de commentaren.

In NOS Met het Oog op Morgen bespreken Lucella Carasso en Wilma Borgman de gebeurtenissen rond Prinsjesdag met de fractieleiders Buma (CDA) en Seegers (ChristenUnie) en de ministers Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Schouten (Landbouw). . NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

RTL Z

RTL Z komt vanmiddag met een Prinsjesdag-special. De uitzending is vanaf 14.45 uur te zien op de nieuwszender van RTL.

BNR Nieuwsradio

Ook BNR Nieuwsradio besteedt aandacht aan Prinsjesdag. De troonrede (vanaf ongeveer 13.15 uur) is live en integraal te horen. BNR Nieuwsradio is te ontvangen via FM, DAB+, vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio West

Regionale radiozender Radio West besteedt ook aandacht aan Prinsjesdag. Vanaf 6.00 uur zijn de verslaggevers van de regionale radiozender op pad en houden de luisteraar op de hoogte van de afsluitingen, de mooiste hoedjes en de politieke ontwikkelingen.

Op de website van de regionale omroep is er een liveblog. Radio West is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM, DAB+, landelijke via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.