Vonnis zaak-Wilders live te zien bij NOS en RTL Z

Vandaag, vrijdag 9 december wijst de rechtbank vonnis in de ‘minder-Marokkanen-zaak’ tegen PVV-leider Geert Wilders. De NOS en RTL Z zenden de zitting live uit.

Uitspraak

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak-Wilders vanuit de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Wilders is zelf niet aanwezig geweest bij de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Hij kwam alleen op 23 november naar de rechtszaal om gebruik te maken van zijn recht op het laatste woord. Of hij bij de uitspraak aanwezig zal zijn, is nog niet bekend.

NOS

De NOS zendt de uitspraak in het vonnis live uit via NPO 1, themakanaal Journaal 24 en NOS.nl. Ook via Facebook en NPO Radio 1 is het verloop van de zaak te volgen. De uitzending begint om 10.55 uur. NPO Radio 1 is ook live te volgen via een livestream op Internet.

RTL Z

Ook de commerciële nieuwszender zend de uitspraak in de rechtszaak tegen PVV voorman Geert Wilders live uit. Vanaf 10.50 uur start de uitzending vanuit studio met presentator Roland Koopman en studiogast Anton van Kalmthout, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Om 11.00 uur schakelt RTL Z rechtstreeks naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol voor de uitspraak. De uitzending is ook te volgen via een livestream op rtlz.nl.

Na afloop van praat Roland Koopman met hoogleraar van Kalmthout na over het vonnis. Verslaggevers op Schiphol peilen de eerste reacties van aanwezigen in de rechtszaal. Politiek verslaggever Frits Wester verzamelt en duidt de reacties uit de Haagse politiek.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.