VPRO komt ‘Het Marathoninterview’ op NPO Radio 1

Het Marathoninterview is al 29 jaar een VPRO traditie tijdens de feestdagen. Ook dit jaar brengt de omroep een aantal interviewavonden op NPO Radio 1.

De VPRO brengt vanaf vanavond vijf avonden een live interview met een gast uit de wereld van politiek, cultuur, wetenschap of het maatschappelijk veld, non stop in gesprek over zijn vakgebied en levenswandel. In deze editie zijn te gast professor Max Welling, journaliste en schrijfster Judith Neurink, rechter Frans Bauduin, schrijver A.F.Th. van der Heijden, en journalist en schrijver Chris de Stoop.

Donderdag 24 december

Jelle Brandt Corstius praat met prof. Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA, over artificiële intelligentie, over waartoe machines in de toekomst in staat zullen zijn, en wat er dan nog voor ons mensen overblijft.

Vrijdag 25 december

Ester Naomi Perquin gaat in gesprek met journaliste en schrijfster Judit Neurink, over haar leven en werk in de Koerdische stad Erbil in Irak. Neurink publiceert in Trouw en de Standaard. Dit jaar verschenen De oorlog van Isis en De Vrouwen van het Kalifaat.

Zaterdag 26 december

Coen Verbraak praat met de rechter Frans Bauduin, die in zijn bewogen loopbaan veel spraakmakende zaken heeft gedaan. Zo berechtte hij Volkert van der G. en Robert M. Bauduin werkte ook op Aruba en in het Joegoslavië Tribunaal.

Zondag 27 december

Wim Brands gaat in gesprek met schrijver A.F.Th. van der Heijden. Dezer dagen verschijnt De ochtendgave, zijn nieuwe roman die zich afspeelt in Nijmegen, zeventiende eeuw. Wat drijft Van de Heijden? En wat zal de eerste vraag zijn die Wim Brands hem stelt?

Maandag 28 december

Bram Vermeulen praat met de Vlaamse journalist en schrijver Chris de Stoop. De Stoop reisde over de wereld en schreef over Rwanda en de Dominicaanse Republiek. Hij reconstrueerde het leven van een zelfmoordterroriste, die vanuit Brussel afreisde naar Bagdad en schreef over de teloorgang van het land van zijn jeugd; het boerenland rond de haven van Antwerpen.

Marathoninterview

De uitzendingen zijn van donderdag 24 t/m maandag 29 december 2015 te horen op NPO Radio 1 tussen 20.00-23.00 uur. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.