Wave Radio gestopt met gepresenteerde programma’s

Wave Radio, een online radiozender van Radio Veronica, is gestopt met het uitzenden van gepresenteerde programma’s. Tot op heden waren er op de radiozender gepresenteerde programma’s te horen van Tessa Mol, Marc Berg en Mart Meijer. Volgens de website mediasite.tv zouden de DJ’s nu programma’s presenteren voor de online radiozender 538 Hitzone.

Non-stop muziek

Talpa Radio, waar Radio Veronica onderdeel van uit maakt, bevestigt tegenover deze website het stopzetten van de gepresenteerde programma’s op Wave Radio. “Wave Radio is gestopt met het uitzenden van gepresenteerde programma’s. Wave Radio zendt voortaan non-stop de nieuwste pop- en rockhits uit.”,aldus Gitta van der Spek van Talpa Radio. Het bedrijf doet geen verdere mededelingen over de reden van het staken van de gepresenteerde uitzendingen.

Start in januari 2016

Wave Radio begon haar uitzendingen in januari 2016. Naast genoemde DJ’s waren ook Peter Meerveld en Frank Helmink en Jantien van Tol betrokken bij de online radiozender. Het is niet duidelijk of zij nog betrokken zijn bij de radiozender.

Themazenders

Radio Veronica valt sinds oktober 2016 onder een nieuw radiobedrijf waar ook Sky Radio, Radio 538 en Radio 10 onder vallen. Sinds januari van dit jaar gaat dit nieuwe radiobedrijf door het leven als Talpa Radio.

Sinds eind vorig jaar heeft Radio Veronica al afscheid genomen van drie themazenders: Comedy Radio, Flower Power Radio en Veronica Drive in Show. Deze radiozenders zouden volgens Talpa Radio het “merk Radio Veronica niet versterken”.

Daarnaast is de doorgifte van 192 Radio en Baars Classic Rock via de website van Radio Veronica gestaakt. Deze radiozenders zijn nog wel te beluisteren via hun eigen website.