Wederom poging wereldrecord radiomaken

microfoonTot en met zondag 4 mei zal de Belg Lennart Creël van uit een radiostudio in het Vlaamse Merchtem het wereldrecord ‘radio maken’ proberen breken.

Om het record te breken wil Lennart minstens 190 uur radio maken. HIj doet dit bij de radiozender Club FM.

 

Het officiële record staat momenteel op 185 uur en is in handen van Peter Van de Veire, presentator bij de Vlaamse publieke radiozender MNM. Ondertussen werd al twee keer geprobeerd om dat record te breken. De laatste poging gebeurde door Jeffrin Erkelens uit Bergambacht. Zijn poging van 187 uur werd tot op heden echter nog niet erkend door Guinness World Records. De ‘Grote Radiomarathon’ wordt live uitgezonden via de bijna 60 frequenties van ClubFM in Vlaanderen en wereldwijd via Internet www.radiomarathon.be en via deze stream.

Goede Doel
Dagelijks zijn er kinderen en ouders die geconfronteerd worden met een levensbedreigende ziekte. Om die ouders een hart onder de riem te steken besloot Lennart een actie op poten te zetten waarvan de opbrengst integraal naar Make-A-Wish Vlaanderen gaat.

Voorbereidingen
Aangezien 190 uur ‘radio maken’ een erg intense uitdaging wordt doet hij er alles aan om zich zo goed mogelijk op de recordpoging voor te bereiden. Naast de nodige doktersadviezen, het opgelegde dieet die al voor de uitdaging zal starten en de nodige steun van vrienden en collega’s zal hij ook tijdens de marathonweek worden bij gestaan door een arts, psycholoog en diëtiste. Zo volgt onder andere Merchtems burgemeester Eddie De Block, die ook dokter is, de gezonheidstoestand van Lennart op de voet op.

Alle informatie over de recordpoging is te vinden via http://www.persinfo.org/2014/04/24/wereldrecord-radio-maken-live-van-uit-merchtem