‘Week van de jaren zeventig’ op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat tot en met vrijdag in het teken van de jaren zeventig met de ‘week
van de jaren zeventig’.

De Week van de Jaren zeventig

De jaren zeventig waren roerige tijden met het Watergateschandaal, de Lockheed-affaire, de verloren WK-finales, Apollo 13 en de treinkaping bij De Punt. Op het gebied van muziek waren de jaren zeventig hét decennium van ABBA, de opkomst van punkmuziek en schreef Bob Marley zijn bekende nummer Get up, Stand up. Tijdens de ‘Week van de Jaren Zeventig’ wordt de hele week muziek uit de jaren zeventig gedraaid en gaan de presentatoren in gesprek met luisteraars die speciale herinneringen hebben aan de roerige jaren.

Top 200

Op vrijdag 27 mei is van 7.00 uur tot 20.00 uur de Top 200 van de jaren zeventig te horen. Luisteraars konden tot donderdag hun favoriete platen uit de jaren 70 doorgeven via de website van NPO Radio 5. Op basis hiervan wordt de Top 200 samengesteld.

Het Feest van de jaren zeventig

De ‘Week van de Jaren Zeventig’ wordt voor het eerst afgesloten met het ‘Feest van de Jaren Zeventig’ in Naarderbos in Naarden. Op vrijdag 27 mei vanaf 20.00 uur draaien onder andere NPO Radio 5 presentatoren Jan Rietman en Tom Herlaar de lekkerste disco uit de jaren zeventig.

NPO Radio 5 is landelijk te ontvangen via DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.