Wielrennen: Amstel Gold Race live op radio en televisie

Vandaag, zondag 21 april staat de enige Nederlandse voorjaarsklassieker op de agenda: de Amstel Gold Race is live te volgen op radio en televisie.

54e editie

Op het Vrijthof in Maastricht valt ’s vandaag het startschot voor alweer de 54ste editie van de Amstel Gold Race. Traditioneel een koers met veel draaien en keren over de talloze klimmetjes in het Zuid-Limburgse heuvelland. Met klassiekers als de Keuterberg, de Eyserbosweg en natuurlijk de Cauberg, die driemaal beklommen moet worden. Op 6 kilometer van de finish is de Bemelerberg het laatste obstakel voor het peloton, dat in totaal ruim 265 kilometer voor de wielen krijgt.

NPO 1

De NOS is er live bij op NPO 1, met van 13.10 tot 14,25 uur een verslag van de vrouwenkoers. Vanaf 14.45 uur is het de beurt aan de mannen. Dione de Graaff en oud-renner Danny Nelissen bespreken de koers vanaf de finish in Berg en Terblijt. De finale van de koers voor de vrouwen is om 13:20 uur live te zien op NPO 1.

Rond 14.45 uur komen de mannen in beeld en tegen 17.00 uur weten we wie de opvolger wordt van Michael Valgren, die de koers vorig jaar op zijn naam schreef. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Herman van der Zandt staat aan de meet om de eerste reacties te peilen. De uitzending is ook te volgen via de website van de NOS en de NOS-app.

NPO Radio 1

Op NPO Radio is er een verslag te horen van de klassieker via NOS Langs de Lijn. NPO Radio is te beluisteren via FM/DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Eurosport

De klassieker in het wielrennen is ook te zien via Eurosport. De uitzending op Eurosport start rond 15.15 uur op Eurosport 1. De wedstrijd is ook te volgen via de Eurosport Player.

Sporza

Ook de Vlaamse openbare omroep VRT zendt de Amstel Gold Race live uit. Het programma Sporza op VRT Eén begint rond 13.30 uur met haar uitzending. Het commentaar is in handen van Michel Wuyts en José De Cauwer.

L1

Ook L1, de regionale omroep van Limburg, doet de hele dag verslag van de koers. De ploegenpresentatie van alle vrouwen- en mannenploegen is vanaf 08:45 uur te volgen en ’s middags is de wedstrijd te volgen vanaf 14.30 uur via de regionale omroep.  De regionale omroep is te beluisteren en te bekijken via diverse digitale aanbieders en wereldwijd te volgen via Internet.