Wielrennen: Amstel Gold Race live op radio en televisie

De enige wielerklassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, is vandaag, zondag 16 april, uitgebreid te volgen op radio en televisie.

Nederlanders afwezig

De Amstel Gold Race wordt traditioneel gereden in het Limburgse heuvelland. Dit jaar zijn de bekende Nederlandse wielrenners afwezig. Tom Dumoulin, Wout Poels, Bauke Mollema, Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam laten het afweten vandaag tijdens de Amstel Gold Race. De Belg Philippe Gilbert, winnaar van de Ronde van Vlaanderen én drievoudig winnaar van de Amstel Gold Race, verschijnt wel aan de start. Ook verschijnt de Belg Greg van Avermaet aan de start van de klassieker.

NOS, Eurosport en VRT

De wielerklassieker wordt uitgezonden door zowel de NOS, Eurosport als de VRT. De uitzending op Eurosport begint om 14.45 uur en is te zien op Eurosport 1. Sporza van de VRT zendt vanaf 13.55 uur uit vanuit Limburg op VRT Eén. NOS Studio Sport zendt vanaf 13.30 uur de klassieker uit Limburg uit via NPO 1. Er is een livestream op nos.nl

NPO Radio 1

Via de radio is de wielerklassieker te volgen via NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. De uitzending begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Gio Lippens, Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout doen verslag van het evenement. Henry Schut en Hugo Borst doen de centrale presentatie. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

L1

De Limburgse regionale omroep pakt op paaszondag uit, met de Amstel Gold Race op L1 TV en L1 Radio. Op zondag 16 april zendt L1 TV de ploegenpresentatie rechtstreeks uit, vanaf de Markt in Maastricht. Om 08:40 uur openen Maurice de Heus, Bas van Mulken, Sander Kleikers en oud-renner Aart Vierhouten de Amstel Gold Race met interviews met deelnemende renners en rensters die op het podium verschijnen.

De eerste meters van het peloton zijn vanaf 10:20 uur te zien, gevolgd door het vertrek van de vrouwen. L1 Radio neemt het vanaf 13:00 uur non-stop over met live-verslag van de race, met verslaggevers aan de finish, op de motor in koers en langs de route. Het koersverloop is ook te volgen via Twitter: @1Lsport.

Vanavond komt L1SPRT vanaf 17:30 uur weer live vanaf finish in Vilt met een uitgebreide terugblik op het Amstel Gold Race-weekend. Om 21:00 uur zendt L1 TV integraal het laatste uur van de race uit.

Luisteren

L1 Radio is in de regio Limburg te ontvangen via FM en DAB+ (kanaal 7A). Landelijk is de radiozender te ontvangen via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. L1TV is landelijk te ontvangen via vrijwel alle digitale televisie-pakketten en wereldwijd via Internet.