Wielrennen: Luik-Bastenaken-Luik live op radio en televisie

Vandaag wordt de laatste voorjaarsklassieker van dit wielerseizoen gereden: Luik-Bastenaken-Luik. De wedstrijd is live te volgen op radio en televisie.

Sluitstuk

Luik-Bastenaken-Luik is traditioneel het sluitstuk van de voorjaarsklassiekers. Een koers over 256 kilometer door het Ardense land met talloze klimmetjes, waaronder fameuze hellingen als de Wanne, de Stockeu en La Redoute Met de finish dit jaar voor het eerst op de brede Boulevard d’Avroy, in het centrum van de stad aan de Maas.

De koers wordt gereden zonder de revelatie van het voorjaar Mathieu van der Poel, maar met Nederlandse toppers als Tom Dumoulin, Robert Gesink en oud-winnaar Wout Poels, die het opnemen tegen kanshebbers als Philippe Gilbert, Peter Sagan en Julian Alaphilippe.

NPO 1

De NOS begint de reportage om 14.10 uur op NPO 1, met de highlights van de koers bij de vrouwen. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra en oud-renner Stef Clement. Dione de Graaff doet verslag vanaf de finish in Luik, Herman van der Zandt bespreekt de koers in de studio met vaste analyticus Danny Nelissen. De wedstrijd is ook live te volgen via NOS.nl.

Eurosport

Sportzender Eurosport doet ook uitgebreid verslag van de klassieker via Eurosport 1 en de Eurosportplayer. De uitzending begint om 14.00 uur.

VRT Sporza

Ook de VRT doet via Sporza uitgebreid verslag van de wielerwedstrijd. Het programma Sporza op Zondag begint om 14.00 uur op VRT Eén.

NPO Radio 1

Luik-Bastenaken-Luik is ook live te volgen op de radio via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De luisteraars op NPO Radio 1 worden op de hoogte gehouden via het live-verslag in NOS Langs de Lijn. De radiozender is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.