Wielrennen: Luik-Bastenaken-Luik live op radio en tv

Vandaag, zondag 22 april, wordt de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik verreden. De wielrenwedstrijd is live te volgen op radio, tv en Internet.

104e editie

De serie voorjaarsklassiekers eindigt traditioneel met Luik-Bastenaken-Luik. Vandaag wordt alweer de 104de editie van ‘La Doyenne’ verreden. De koers voert het peloton over vele Ardense klimmetjes, met de lastigste in het laatste deel, zoals de Côte de La Roche-aux-Faucons en La Redoute. Scherprechter is meestal de Saint-Nicolas, een korte, steile klim op zo’n 5 kilometer van de finish in Luik.

Deelnemers

Vrijwel de hele mondiale top komt in Luik aan de start. Onder anderen de Nederlandse toppers Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Robert Gesink en Wout Poels nemen het op tegen titelhouder Alejandro Valverde, die de koers vorig jaar voor de vierde keer op zijn naam schreef.

NOS

De NOS zendt de koers rechtstreeks uit op televisie (NPO 1), radio (NPO Radio 1) en via de livestream op nos.nl en de app. Rond 14.00 uur worden de eerste beelden verwacht, eerst van de vrouwen, die voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik rijden, daarna is het de beurt aan de mannen.

Dione de Graaff presenteert het programma op locatie, met hulp van oud-renner Danny Nelissen. Joris van den Berg en Maarten Ducrot verzorgen het commentaar op televisie, Gio Lippens bedient de luisteraars op NPO Radio 1. Sebastiaan Timmerman doet vanaf de motor verslag van de koers. Han Kock (tv) en Steven Dalebout (radio) gaan op zoek naar de verhalen van de dag.

Eurosport

De klassieker Luik-Bastenaken-Luik is ook live te volgen via sportzender Eurosport. De uitzending op Eurosport 1 begint om 14.00 uur. De wedstrijd is ook te volgen via de Eurosport Player.

Sporza

De Vlaamse openbare omroep VRT doet ook verslag van de voorjaarsklassieker in het programma Sporza op VRT Eén. De uitzending begint rond 13.10 uur en het commentaar komt onder andere van Michel Wuyts en José De Cauwer.

Sociale media: