Wielrennen: Vuelta live te volgen op Eurosport

Vandaag gaat de ronde van Spanje, beter bekend als de Vuelta, van start. Alle etappes zijn live te volgen op Eurosport. Ook de NOS en VRT Sporza besteden aandacht aan het evenement.

Tijdrit

De ‘Gran Salida’ van de 73e editie van de Ronde van Spanje is zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit van 8 kilometer in Malaga. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Na 2000 en 2006 is het de derde keer dat de Vuelta in de Andalusische kuststad begint.

Al in de tweede en vierde etappe heeft de Ronde van Spanje dit jaar aankomsten bergop, terwijl de race in totaal negen keer bergop finisht. Het wielerevenement dat voor het eerst plaatsvond in 1935, is in 1979 voor het laatst door een Nederlander gewonnen. Joop Zoetemelk was toen de sterkte in Spanje.

Wielrenners

De Nederlandse renners Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman krijgen te maken met kanshebbers als Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Daniel Martin.

Eurosport 1

Alle 21 etappes zijn vanaf zaterdag 25 augustus drie weken lang dagelijks live te volgen bij het Home of Cycling, via Eurosport 1 én uiteraard ook ‘on the go’ via de Eurosport Player. De uitzendingen van de live etappes op Eurosport 1 beginnen om 16.00 uur, op de Eurosport Player kunnen de ‘diehards’ zelfs al een uur eerder terecht (vanaf 15.00 uur).

Commentaar

Kopman van de Eurosport-ploeg tijdens deze ronde is voormalig profwielrenner Karsten Kroon, die zelf zes keer aan de start verscheen van de Vuelta. Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. José Been is de commentator van dienst.

NOS

De NOS is er twee weken lang dagelijks bij; live in het weekend en doordeweeks met een ruime samenvatting. n de weekenden zijn er vanaf 16.00 uur live-uitzendingen op NPO 1 met commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Doordeweeks volgt er een ruime samenvatting van de etappe in het NOS Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur), op NOS.nl en rond 23.00 uur op NPO 3. Er is een dagelijks liveblog op NOS.nl en radioluisteraars worden op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering op NPO Radio 1.

Sporza

Ook op VRT Sporza is er dagelijks aandacht voor de Vuelta. Informatie hierover op de website van de Vlaamse sportzender.