Wielrennen: Vuelta live te volgen op Eurosport

Vandaag gaat de Vuelta, de ronde van Spanje van start. De wielrenkoers is de komende weken live te volgen op Eurosport. Ook de NOS en VRT Sporza besteden aandacht aan dit evenement.

Tijdrit

De 72e editie van de Ronde van Spanje start met een tijdrit in de Franse plaats Nîmes. De finish is zondag 10 september in hoofdstad Madrid. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de beruchte bergreus Angliru op de een-na-laatste dag weleens beslissend zou kunnen zijn. Daarnaast springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog.

Eurosport

De verrichtingen van de mondiale wielertop in Spanje zijn vanaf vandaag, zaterdag 19 augustus, drie weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport 1 én ook ‘on the go’ via de Eurosport Player.

Commentaar

Oud wielrenner Karsten Kroon zorgt tijdens de uitzendingen voor de analyses en de duiding. Juan Antonio Flecha- oud-renner van onder meer de Nederlandse ploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM – staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in het programma ‘Vuelta Extra’. José Been is de commentator van dienst. De uitzendingen van de live etappes beginnen om 15.00 uur; Vuelta Extra staat om 14.45 uur op het programma.

Samenvatting op NOS

De NOS is er elke dag bij, doordeweeks met een ruime samenvatting van de etappe en in het weekend vanaf 16.00 uur met een rechtstreeks verslag op NPO 1 en een livestream op de website van de NOS. Op de website van de NOS wordt de koers dagelijks gevolgd met een liveblog. Radioluisteraars worden op NPO Radio 1 via flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden.

Sporza

Ook op de Vlaamse sportzender Sporza is er aandacht voor de ronde van Spanje met uitzendingen op onder andere VRT Een.  Het commentaar is in vertrouwde handen van Michel Wuyts en José De Cauwer.