WK Finale Frankrijk-Kroatië live op radio, televisie en Internet

De finale van het Wereldkampioenschap voetbal tussen Frankrijk en Kroatië is vanmiddag live te volgen op radio, televisie en Internet.

Finale

De finale tussen Frankrijk en Kroatië wordt vanaf 17.00 uur gespeeld in Moskou. Frankrijk wist de finale te bereiken door te winnen van België en Kroatië wist in de halve finale te winnen van Engeland. Engeland en België speelden gisteren de troostfinale. België won deze wedstrijd met 2-0.

Televisie

De finale van het WK wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1. Jeroen Elshoff (41) is de commentator bij de finale van het WK voetbal. Het is de eerste keer dat Elshoff de belangrijkste wedstrijd van het WK van commentaar mag voorzien.
De wedstrijd is ook te volgen via de website van de NOS. De NOS biedt de gehele zondag een groot aantal finales aan tijdens “Superzondag”.

Ultra HD

De NPO en de NOS bieden, bij wijze van experiment, de wedstrijden aan in Ultra High Definition TV, ook wel 4k genoemd. Dit betekent een vier keer hogere resolutie dan HD, goed voor meer kleuren en contrast. Nederland is één van vijftien landen ter wereld waar het WK in Ultra HD wordt uitgezonden. KPN, Canal Digitaal en Jonaz geven NPO 1 UHD door en bij deze aanbieders is de finale, eventueel met een aanvullend abonnement, in Ultra HD-kwaliteit te zien.

Radio

Op de radio is de wedstrijd tussen Frankrijk en Kroatië te volgen op NPO Radio 1 in een uitzending van NOS Langs de Lijn. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Overige zenders

De finale is ook live te volgen via VRT Een, BBC One en ZDF. Deze zenders zijn via de meeste aanbieders te zien in HD-kwaliteit via het digitale basispakket.