WK Wielrennen uitgebreid te volgen via Eurosport, NOS en Sporza

In Noorwegen vindt tot en met zondag 24 september het WK Wielrennen plaats. Het evenement is live te volgen via Eurosport, NOS en VRT Sporza.

Het Wereldkampioenschap Wielrennen bestaat uit meer dan tien onderdelen die grotendeels live zijn te volgen via de televisie. Ook diverse Nederlanderse wielrenners maken kans op een wk-titel.

Nederland

Bij de mannen mikt de Nederlandse equipe in de wegrit van 277 kilometer op de aanval. Het Oranje negental bestaat uit Tom Dumoulin, Wout Poels, Bauke Mollema, Niki Terpstra, Jos van Emden, Sebastian Langeveld, Lars Boom, Danny van Poppel en Koen de Kort. Vorig jaar was Peter Sagan de sterkste op de weg. Voor die tijdrit heeft bondscoach Thorwald Veneberg, naast topfavoriet Dumoulin, ook Wilco Kelderman aangewezen. Regerend wereldkampioen tijdrijden Tony Martin is er natuurlijk ook weer bij.

Vrouwen

Bij de vrouwen kan Nederland in de wegrace beschikken over een absolute topploeg met Olympisch kampioene Anna van der Breggen, drievoudig wereldkampioene en regerend Europees kampioene Marianne Vos, Nederlands kampioene Chantal Blaak, Van Vleuten, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing. Van Dijk, Van der Breggen en Van Vleuten starten bovendien in de tijdrit van 21,1 kilometer

Eurosport

Het evenement is uitgebreid te volgen via Eurosport 1 en de Eurosport Player. Het commentaar bij de beelden van de mannenonderdelen komt van Jeroen Vanbelleghem en expert Karsten Kroon. De vrouwenraces worden door José Been van commentaar voorzien. Been wordt voor de analyse en de duiding bijgestaan door Martine Bras en Iris Slappendel. Het uitzendschema van Eurosport vind je hier.

NOS

De NOS is ook aanwezig bij het WK Wielrennen en zendt alle belangrijke disciplines rechtstreeks uit op televisie en de website van de NOS. Op NPO Radio 1 zijn flitsen te horen in de lopende programmering en zondag is er een verslag in de uitzending van NOS Langs de Lijn. Herman van der Zandt omlijst de wedstrijden met een voor- en nabeschouwing.

Joris van den Berg tekent voor het commentaar bij de tijdritten. Het commentaar bij de wegwedstrijden van de vrouwen komt van Herbert Dijkstra en Adrie Visser en bij de mannen van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Op NPO Radio 1 is bij de wedstrijden de vertrouwde stem van Gio Lippens te horen Het uitzendschema van de NOS vind je hier.

VRT Sporza

Ook de Vlaamse televisiezender VRT Sporza besteedt uitgebreid aandacht het evenement met uitzendingen op VRT Eén en VRT Canvas. Het commentaar komt onder andere van Michel Wuyts, Renaat Schotte en José De Cauwer.