Z FM blijft lokale omroep Zoetermeer

rechtszaakZoetermeer FM (Z FM) blijft ook de komende vijf jaar de publieke lokale omroep van de gemeente Zoetermeer. Het Commissariaat voor de Media heeft de uitzendlicentie voor vijf jaar toegekend aan de Stichting Zoetermeer FM. De aanvraag van “concurrent” StadsRadio Zoetermeer is door het Commissariaat voor de Media afgewezen.

StadsRadio Zoetermeer, dat nu alleen uitzendt via Internet, was het niet eens met de manier waarop de gemeente Zoetermeer haar voorkeur had uitgesproken voor Z FM. StadsRadio Zoetermeer heeft deze kwestie voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media. Hierover heeft eind augustus een hoorzitting plaatsgevonden bij het Commissariaat voor de Media.

Het Commissariaat voor de Media is van oordeel dat “het op goede gronden mag aannemen dat de gemeenteraad van Zoetermeer op juiste en zorgvuldige wijze een positief advies heeft  uitgebracht over het pbo van Stichting Zoetermeer FM en een negatief advies over het pbo van Stichting Stadsradio Zoetermeer”. Het Commissariaat ziet dan ook geen reden om af te wijken van het advies dat de gemeente Zoetermeer heeft opgesteld en wijst daarom Zoetermeer FM aan als lokale omroep voor Zoetermeer.

ZFM is momenteel actief als lokale omroep in Zoetermeer met de radiozender ZFM. Deze radiozender is dankzij een krachtige etherfrequentie te horen in een groot deel van Zuid-Holland via 96,2 MHz. Daarnaast is ZFM actief met de televisiezender ZFM Infobox. ZFM Infobox is via het digitale basispakket van Ziggo te ontvangen in de gehele regio Zoetermeer/Den Haag. Daarnaast is de ZFM Infobox ook te ontvangen via het analoge kabelnetwerk van Ziggo en KPN Glasvezel.

Publicatie Commissariaat voor de Media: http://www.cvdm.nl/wp-content/uploads/2013/11/Stichting-Zoetermeer-FM.pdf