Zender van de maand: Baby TV bij Delta en RTL Telekids bij Kabelnoord

Ook deze maand staat er weer een televisiezender in de spotlight als zender van de maand. Bij kabelaar Delta is dat Baby TV en bij Kabelnoord RTL Telekids.

Zender van de maand

Aanbieders van digitale televisie bieden met de zender van de maand de mogelijkheid om kijkers kennis te laten maken met een zender die normaal alleen in een aanvullende pakket is te zien. Dit wordt de zogenaamde zender van de maand genoemd.

RTL Telekids

Bij Kabelnoord is RTL Telekids de zender van de maand. De zender is de hele maand augustus te zien voor iedereen bij Kabelnoord met digitale televisie op kanaal 13. Normaal maakt de zender onderdeel uit van een aanvullend televisiepakket.

BabyTV

BabyTV is bij aanbieder Delta uit Zeeland de zender van de maand. BabyTV is dé reclamevrije televisiezender voor kinderen onder de vier jaar en hun ouders. Met vrolijke liedjes en lieve karakters zoals de pinguïns Pim & Pimba en Charlie en de Nummers, biedt BabyTV originele programma’s, gemaakt door specialisten in de ontwikkeling van kinderen. BabyTV is in augustus Zender van de Maand bij Delta, zodoende door alle digitale kijkers (met smartcard) te ontvangen via kanaal 12.

MTV Brand New

Bij kabelaar SKP uit Pijnacker is MTV Brand New de zender van de maand en te zien op het zogenoemde Showroomkanaal (kanaal 13). Normaal maakt de zender onderdeel uit van het aanvullende Premiumpakket.

Ziggo en KPN

Eerder was al bekend geworden dat bij kabelaar Ziggo 11 kinderzenders te zien zijn als zenders van de maand. Bij aanbieder KPN is Crime & investigation de zender van de maand in augustus.