Zendinstallatie lokale omroep VechtdalNL gestolen

(update)In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 mei 2017 is een deel van de zendinstallatie van VechtdalNL gestolen. Sinds dinsdagavond is de radiozender weer in de lucht middels een noodzender. Dit bericht de omroep in een persbericht.

Aangifte

Het themakanaal van de lokale omroep VechtdalFM was sinds 1 december 2016 te beluisteren via 105.60 MHz. Inmiddels heeft het bestuur van de radiozender aangifte gedaan bij de politie.

Voormalig etherpiraten

Het team van VechtdalNL bestaat uit voormalig etherpiraten. Het station draait voornamelijk Nederlandstalige muziek. De discjockeys verzorgen dagelijks live-uitzendingen via hun zender. Sinds het bestaan van de zender heeft het station veel bekendheid opgebouwd in de regio.

Meer zenders gestolen

De afgelopen periode zijn meerdere zenders in Oost Nederland gestolen. Onder meer de installatie van lokale omroep Hellendoorn en zenders van Radio Continu en RADIONL zijn verdwenen. Nu blijkt deze persoon of groep ook een zender te hebben gestolen in Ommen, die van VechtdalNL. “Wij denken dat het gaat om dezelfde persoon”, laat de hoofdredactie van VechtdalNL weten.

“Teleurgesteld”

Ook bestuurslid Marcel van der Vegt is teleurgesteld: “In januari waren wij onze zender kwijt door een vergissing van het Agentschap Telecom, zij hebben destijds onze installatie onklaar gemaakt en in beslag genomen. Waarschijnlijk dachten ze dat het om een illegale zender ging, maar wij draaien sinds dag één met de nodige vergunning”. Marcel vult aan: “Het is de tweede keer in een half jaar dat onze zender niet meer te beluisteren is. Zowel het bestuur als de medewerkers zijn erg teleurgesteld”.

De omroep draait volledig op vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de omroep. Gezamenlijk willen zij het Nederlandse lied ten gehore brengen op de radio. “Er is zeker behoefte aan deze muziek, dit blijkt ook uit de honderden telefonische reacties die wij wekelijks ontvangen van luisteraars”, sluit de hoofdredactie af.

Weer on air

Sinds dinsdagavond is de radiozender weer te ontvangen in de regio op 105,60 MHz middels een noodzender. De uitzendingen zijn ook te beluisteren via: www.vechtdalnl.nl