Zendmast Lopik weer opgetuigd als kerstboom

kerstmastDe grootste kerstboom ter wereld heeft een piek. De Zendmast Lopik in IJsselstein is gisteravond van lampjes voorzien en zal volgende week vrijdag worden ontstoken. Dit bericht de regionale omroep Radio M.

Dit jaar is de vijftiende keer dat de toren wordt omgetoverd tot een grote kerstboom. Dat gebeurt door lampjes te bevestigen aan de kabels van het bouwwerk. Vorig jaar ontbraken de lampjes in de toren vanwege de schade die was ontstaan na brand in de zendmast.

Ontsteking live in NOS Journaal
De ontsteking van de Kerstboom zal op 7 december live te volgen zijn op het NOS journaal zo rond 20.20 uur. De ontstekingsavond wordt ingeleid vanaf 16 uur door Jeroen van Inkel die vanaf het Podium live “van Inkel in de middag” zal presenteren. Dan start ook de kerstmarkt die 2 weken zal duren. 

Goede doel
Er zijn jaarlijks tienduizenden mensen die geen kerstkado onder de boom hebben liggen. Dit is de reden dat Q-music en Stichting Kerstboom, de organisatie van ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’, de handen ineen slaan om tijdens de kerstperiode kado’s in te zamelen voor het goede doel. Na een geslaagde actie in 2011 roept Q-music haar luisteraars op om vanaf 7 december opnieuw kado’s in te zamelen voor mensen in Nederland die het niet breed hebben.  Van vrijdag 7 tot en met donderdag 20 december is iedereen welkom in IJsselstein. De inzamelingsactie wordt gestart op 7 december tijdens de ontsteking van ‘De Grootste Kerstboom Ter Wereld’. Tijdens het ontstekingsevenement treden The Opposites en Miss Montreal op.

Gedurende de Q-kerstkado actie vinden er diverse activiteiten plaats op het plein bij de kerstboom. Er is een kerstmarkt die elke dag open is van 14.00 tot 21.00 uur. Q-dj’s Jeroen van Inkel, Patricia van Liemt en Menno Barreveld zullen elke werkdag tussen 16.00 en 21.00 uur live uitzenden vanaf het terrein. De inzamelingsactie wordt symbolisch afgesloten op donderdagavond 20 december met de Q-santa run. Op vrijdag 21 december worden de verzamelde kerstkado’s verspreid naar onder andere De Voedselbank. 

Meer informatie over de grootste kerstboom ter wereld via: http://www.degrootstekerstboom.nl/