Ziggo gaat in meer regio’s het analoge radiosignaal uitschakelen

Op 16 november Ziggo het analoge radiosignaal in meer regio’s in Nederland uitschakelen. Per die datum wordt het analoge radiosignaal uitgeschakeld in de regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch.

Per regio

Eind februari is Ziggo in Capelle aan den IJssel begonnen met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Sindsdien wordt per regio het analoge radiosignaal gefaseerd uitgeschakeld. Begin november zijn de regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch aan de beurt.

Eind 2021

Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel aldus Ziggo. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen van het analoge radiosignaal wordt gebruikt voor diensten als sneller Internet.

Overschakelen

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de “Digitale radio ontvanger”.  “De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding”, aldus Ziggo. Deze ontvanger is voor 50 euro te bestellen via de aanbieder.

Aanbod

Het digitale radio-aanbod dat via de ‘Digitale Radio ontvanger” kan worden beluisterd is de afgelopen periode sterk uitgebreid door Ziggo. Inmiddels zijn ook publieke radiozenders van de BBC, NDR, WDR, RADIONL, Radio Continu, FIP, Radio France International, Groot Nieuws Radio, RNE en Sunrise FM te beluisteren.

Meer informatie via: ziggo.nl/luisterdigitaal

Afbeelding:

Overzicht van gemeenten waar Ziggo het analoge radiosignaal per 16 november wordt afgeschakeld: