(C) Mediamagazine

Ziggo: “Game of Thrones ook in Nederland enorme hit”

(update) Kabelaar Ziggo bericht dat ook in Nederland de populariteit van de Amerikaanse serie Game of Thrones dit seizoen is toegenomen. “Net als in de Verenigde Staten en de rest van de wereld neemt de populariteit van Game of Thrones in ons land enorm toe.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Exclusief

Sinds afgelopen maand is het zevende seizoen van de serie begonnen en ook in Nederland exclusief te volgen via Ziggo Movies & Series L en XL On Demand.

“Verdubbeling”

In totaal keken al twee keer zoveel fans naar de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen ten opzichte van de eerste twee van het zesde seizoen van Game of Thrones. De eerste aflevering van het zevende seizoen kende zelfs een kijkdichtheid van meer dan 20 procent. In het persbericht worden overigens geen aantallen kijkers genoemd.

Problemen bij start

Ziggo had overigens bij de start van het zevende seizoen te kampen met technische problemen. De eerste aflevering kwam daardoor bij een groot aantal abonnees later beschikbaar dan de beloofde maandagavond, 21.00 uur.

“Trots”

Wiliam Linders, directeur content en programmering van VodafoneZiggo,: “We zijn trots dat we een populaire serie als Game of Thrones naar Nederland kunnen brengen en dat we zo snel na de uitzendingen in Amerika de afleveringen al voor onze kijkers beschikbaar hebben. Het bijzonder hoge aantal kijkers voor Game of Thrones en de toenemende populariteit van onze andere series laat zien dat er een enorme markt is voor kwalitatieve on demand content.”

Later beschikbaar dan bij HBO Nederland

Nu de serie exclusief beschikbaar is bij Ziggo is de serie overigens later beschikbaar dan toen de serie nog te zien was bij HBO Nederland. Tot en met het zesde seizoen was de serie te zien via vrijwel alle Nederlandse digitale aanbieders via HBO Nederland. Deze zender is eind vorig jaar echter gestopt met haar uitzendingen en de series van HBO zijn nu exclusief te zien via Ziggo.

Bij HBO Nederland werden de nieuwe afleveringen vrijwel gelijktijdig met de uitzendingen de Verenigde Staten aan de Nederlandse kijkers beschikbaar gesteld

HBO dupe van hack, vierde aflevering al online

De website Entertainment Business bericht dat de vierde aflevering van de serie, die voor komende zondag staat gepland, al online is gezet door hackers. HBO is deze week slachtoffer geworden van een omvangrijke hack. De kwaliteit van de aangeboden vierde aflevering zou slecht zijn.