Ziggo: Mediabox Next nog niet voor iedereen beschikbaar

De nieuwe Mediabox van Ziggo, de Mediabox Next, is nog niet voor alle abonnees van de kabelaar beschikbaar. Dit heeft het kabelbedrijf via sociale media bekend gemaakt.

Specificaties

Deze week verschenen er op de website van Ziggo de specificaties van de nieuwe mediabox van Ziggo: de Mediabox Next. Belangrijkste verbeterpunt van deze ontvanger is het feit dat het apparaat Ultra HD-content kan weergeven. Daarnaast maakt de box gebruik van opslag in de cloud in plaats van een eigen harddisk.

Er zou ruimte zijn voor 400 uur aan opslag in de cloud. De Mediabox Next beschikt daarnaast of 8 tuners, is zuiniger in het stroomverbruik dan haar voorgangers en biedt de mogelijkheid tot het geven van commando’s per stem (voice control).

Test

Het apparaat werd in september vorig jaar een de pers gepresenteerd en wordt al enige maanden getest bij een aantal abonnees van de kabelaar.

Bestellen

Ondanks dat Ziggo een speciale pagina op haar website heeft gemaakt over de Mediabox Next, is het apparaat nog niet voor iedereen te bestellen. “Op dit moment is een speciaal geselecteerde groep klanten benaderd met een aanbod voor de Mediabox Next. Hij is dus nog niet voor iedereen te bestellen.“, aldus Ziggo. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe mediabox voor iedereen beschikbaar komt. De verwachting is dat het komende kwartaal het apparaat officieel wordt gelanceerd.