Ziggo Sport blijft ook golf uit de PGA Tour uitzenden

Ziggo Sport blijft ook de komende twee jaar het golf uit de Amerikaanse PGA Tour uitzenden. Dit heeft de sportzender tegenover deze website bevestigd.

Rechten

Betaalzender Ziggo Sport Totaal zendt via haar speciale Golf-kanaal al enkele jaren het golf uit de Amerikaanse PGA Tour. De PGA heeft echter besloten om de rechten voor de komende 12 jaar te verkopen aan mediabedrijf Discovery. Mediabedrijf Discovery betaalde voor het uitzenden van alle wedstrijden van de PGA ongeveer 2 miljard euro. Het mediabedrijf mag hierdoor de komende 12 jaar alle wedstrijden van de PGA live uitzenden via de nieuwe streamingdienst GOLF TV.

Onduidelijk

GOLF TV is vanaf 1 januari aanstaande ook in Nederland beschikbaar. Prijzen van de nieuwe dienst zijn echter nog niet bekend. Door de komst van GOLF TV in ons land was het lange tijd onduidelijk of de wedstrijden van de PGA ook nog via Ziggo Sport konden worden bekeken.

Twee jaar

De televisiezender bevestigt echter tegenover deze website dat de rechten voor het uitzenden van de wedstrijden van de PGA met twee jaar zijn verlengd. Naast het golf uit de Amerikaanse PGA Tour blijft ook het golf uit de Europese tour voorlopig te zien via de sportzender.

Ziggo Sport Golf

Het golf zal voornamelijk worden uitgezonden via betaalzender Ziggo Sport Totaal via het speciale golf kanaal. Via Ziggo Sport, dat zonder meerkosten is te zien voor alle abonnees van Ziggo met digitale televisie op kanaal 14, worden soms een aantal uurtjes golf uitgezonden.