Ziggo Sport breidt aanbod uit met FA Cup en Serie A

Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de uitzendrechten verworven van de Italiaanse voetbalcompetitie, de Serie A. Tevens zal de Engelse beker, de FA Cup, drie seizoenen lang te volgen zijn. Dit betekent dat er vanaf de start van de competities in augustus dit voetbalseizoen maar liefst drie Europese topcompetities kunnen worden gevolgd door klanten van Ziggo en abonnees van Ziggo Sport Totaal.

Voorheen Eurosport en FOX Sports

Voorheen was de FA Cup te zien bij FOX Sports (International) en de Italiaanse Serie A op Eurosport. Naast deze twee competities biedt Ziggo Sport dit seizoen wederom voetbal uit de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga. “We volgen ook de Belgische, Portugese en Schotse competitie op de voet.”, aldus de sportzender.

Nederlands tintje

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport, is verheugd dat de Serie A weer via Ziggo Sport te volgen is: ‘De Italiaanse Serie A is met de transfer van Ronaldo naar Juventus en die van Justin Kluivert naar AS Roma weer een stuk interessanter geworden. Stefan de Vrij, Marten de Roon, Kevin Strootman, Hans Hateboer en nu dus ook Kluivert. De Serie A herbergt ineens 5 internationals.’ Het aankopen van de FA Cup-wedstrijden versterkt onze voetbalprogrammering in de weekenden dat er geen Premier League voetbal op het programma staat.

Champions League

Vanaf augustus zendt Ziggo Sport naast de nationale voetbalcompetities ook de UEFA Champions League uit. Tijdens de groepsfase zal Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle abonnees van Ziggo, naast een live wedstrijd om 19:00 uur, vanaf 21:00 uur een schakelprogramma uitzenden. Daarin wordt geschakeld tussen de doelpunten en de grootste kansen op de diverse velden.

Ook zijn hoogtepunten te zien van de wedstrijd die op dat moment live op Veronica wordt uitgezonden. Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd worden uitgezonden. Na afloop van iedere speelronde zendt Ziggo Sport van alle wedstrijden ook nog de hoogtepunten uit.

Voor abonnees van Ziggo Sport Totaal blijft het mogelijk om naast het schakelprogramma zelf te bepalen naar welke wedstrijd men wil kijken. Per speelavond zullen meerdere wedstrijden (5) gelijktijdig worden aangeboden. Ziggo Sport Totaal is te verkrijgen bij nagenoeg alle distributeurs van Nederland.

Meer voetbal

Ziggo Sport heeft ook de uitzendrechten voor de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 en het WK 2022. Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn in samenvatting te zien.

Daarnaast is de Nations League te zien bij de sportzender. Deze competitie voor landenteams begint in het najaar van 2018. Het landentoernooi bestaat uit vier divisies, ingedeeld op basis van de Europese coëfficiëntenranglijst. Vier landen kunnen zich plaatsen voor het EK 2020 door goed te presteren in de Nations League.