(C) Mediamagazine

Ziggo stopt met analoge televisie in regio’s Tilburg, Leiden en Meppel

Ziggo stopt binnenkort in drie regio’s met het aanbieden van het analoge televisiesignaal. Het gaat om de regio’s Tilburg, Hoogeveen-Meppel en Leiden-Amstelveen. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht.

Alleen digitale televisie

Ziggo stopt met het aanbieden van het analoge televisiesignaal om ruimte te maken voor andere diensten zoals sneller Internet. Na de afschakeling is het alleen nog mogelijk om digitale televisie te bekijken.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De regio’s Den Haag, Utrecht en Hilversum zijn inmiddels aangesloten op dit netwerk. Binnenkort is de gehele regio Rotterdam aan de beurt.

Vertraging

De operatie om het analoge televisiesignaal in het hele verzorgingsgebied van Ziggo uit te schakelen heeft vertraging opgelopen door het coronavirus. Begin juli is het analoge televisiesignaal al uitgeschakeld in delen van Noord-Holland en Zuid-Limburg. De operatie ging in 2018 van start in de regio Capelle aan den IJssel.

Herstart

Ziggo herstart in september haar gefaseerde operatie om het televisiesignaal volledig te digitaliseren met de regio’s Leiden-Amstelveen en Hoogeveen-Meppel. Deze twee regio’s maken in de nacht van maandag 28 september op dinsdag 29 september a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Vanwege de Corona-maatregelen is het afschakelen van het analoge televisiesignaal in de regio Tilburg op dinsdag 21 april j.l. komen te vervallen. De nieuwe datum van het afschakelen van het analoge televisiesignaal is dinsdag 15 september a.s.

Meer informatie

Meer informatie over het omschakelen van analoge naar digitale televisie bij Ziggo vind je hier: http://ziggo.nl/schakelmee

Een overzicht van de gemeenten waar binnenkort analoge televisie wordt stopgezet vind je hier.