Ziggo voegt tweede Oekraïense tv-zender toe aan tv-pakket

Na Ukraina 24, de nieuwszender voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland, die sinds 31 maart tijdelijk is toegevoegd op kanaal 502, voegt Ziggo vanaf 1 juni ook een kinderzender toe: Nickelodeon Ukraine.

Oorlog

Diverse televisie-aanbieders in Nederland hebben vanwege de oorlogssituatie in de Oekraïne televisiezenders uit het getroffen tijdelijk in hun aanbod opgenomen. Hiervoor wordt het voor vluchtelingen uit de Oekraïne die in Nederland opvang krijgen ook eenvoudiger om nieuws uit hun land te bekijken. Ziggo voegde eerder al de nieuwszender Ukraina 24 toe aan haar digitale basispakket. Daar komt vanaf 1 juni de kinderzender Nickelodeon Ukraine bij.

Nickelodeon Ukraina

Nickelodeon Ukraina is vanaf 1 juni aanstaande in HD te zien op kanaal 313, in alle tv-pakketten. Deze tijdelijke zender zendt non-stop programma’s uit voor kinderen van alle leeftijden. “In de ochtend programma’s voor peuters en kleuters zoals Paw Patrol, Dora the Explorer en Bubble Guppies. Gevolgd door de grootste animatiehits in de middag met programma’s zoals Spongebob Squarepants, The Penguins of Madagascar en Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness.”, aldus Ziggo in een persbericht.

Reclamevrij

De zender wordt uitgezonden in de Oekraïense taal en is reclamevrij. De zender is ook beschikbaar via Ziggo GO en programma’s kunnen tevens teruggekeken worden middels Replay TV. Dit is een tijdelijke tv-zender van Paramount Global in samenwerking met Pluto TV.

De zender is sinds 21 april ook te zien bij KPN via KPN TV.