Zwarte Cross 2016 te volgen via televisie, radio en Internet

Tot en met zondag vindt in het Gelderse Lichtenvoorde de 20e editie van het Zwarte Cross Festival plaats. Het festival is uitverkocht maar uitgebreid te volgen via radio, televisie en Internet.

Het festival dat in 1997 begon als een crosswedstrijd in Hummelo is bijna 20 jaar later uitgegroeid tot een groot muziekevenement waar vorig jaar meer dan 180.000 bezoekers op afkwamen. Het Zwarte Cross Festival is een feest met motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er op het programma, van blues, dance, reggae tot aan feestmuziek. Er zijn dit jaar optredens van Kensington, Douwe Bob, de Staat, The Wombats en The Darkness.

Regio 8

Streekomroep REGIO8 pakt uit tijdens de twintigste editie van de Zwarte Cross. Het hele weekend volgen er updates via radio, televisie en internet van het grootste festival van Nederland. REGIO8 zendt vrijdag, zaterdag en zondag een uitgebreid sfeerverslag uit na REGIO8 Actueel vanaf 18.00 uur. Presentatoren Sandra Vriese en Joost Jonker brengen dagelijks alle hoogtepunten van de cross, muziek en theater samen op televisie. Alle verrichtingen van de programmamakers zijn gedurende het festival in Lichtenvoorde ook online via REGIO8.nl/ZwarteCross en sociale media te volgen met uitgebreide interviews en hoogtepunten.

Optimaal FM

Lokale omroep Optimaal FM trapt het festival donderdagavond om 19.00 uur af met het Zwarte Cross Radio Café. Het programma wordt vanaf vrijdag tweemaal per dag om 10.00 en 19.00 uur live uitgezonden vanaf de Theaterweide. De presentatie ligt in handen van Björn Rijntjes, Sandra Vriese en Eelco Walraven. Een zestal nieuwsgierige verslaggevers gaat gedurende het hele weekend op zoek naar de meest bijzondere verhalen van bezoekers, artiesten en organisatoren. Naast het Zwarte Cross Radio Café duiken presentator Erwin Peters en zanger Roy Smolenaars van de Memphis Maniacs dagelijks vanaf 12.00 uur in de festivalmagie. De avonden worden ingevuld door Jeroen Drogt met de enige echte Cross Classics. Zondagochtend staatOptimaal FM vanaf 08.00 uur twee uur lang in het teken van de Tirolertent. Programmeur Wijbrand van der Sande laat het publiek kennismaken met de grootste artiesten uit deVolksmusik en Schlager. Nieuw dit jaar is het eigen podium van Zwarte Cross Radio op het Tweetaktterras. Diverse artiesten spelen in bijzondere samenstellingen op het podium. Het resultaat is uiteraard terug te horen in de verschillende programma’s van Optimaal FM. Optimaal FM is te ontvangen in de regio via FM en wereldwijd via Internet.

Omroep Gelderland en RTV Oost

De Zwarte Cross wordt op zaterdag 23 en zondag 24 juli uitgezonden op tv bij Omroep Gelderland en gepresenteerd door Angelique Krüger. Angelique Kruger neemt net als vorig jaar de presentatie op zich. De uitzendingen zijn beide dagen te zien om 19.20 uur. Het programma is ook te zien bij TV Oost.

NPO 3FM

Ook NPO 3FM is aanwezig bij Zwarte Cross 2016. NPO 3FM komt met live uitzendingen vanuit Lichtenvoorde op zaterdag en zondag. Zaterdag beginnen de uitzendingen om 19.00 uur en zondag vanaf 14.00 uur vanaf Zwarte Cross, . NPO 3FM is te ontvangen via FM, DAB+,diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.