Zwarte Cross 2017 live te volgen via radio, televisie en Internet

Tot en met zondag vindt de 21e editie van het Zwarte Cross Festival plaats. Het festival is uitverkocht maar uitgebreid te volgen via radio, televisie en Internet.

Crosswedstrijd

Het festival dat in 1997 begon als een crosswedstrijd in Hummelo is 20 jaar later uitgegroeid tot een groot muziekevenement in Lichtenvoorde waar vorig jaar meer dan 220.000 bezoekers op afkwamen. Het Zwarte Cross Festival is een feest met motorcross, stunts, humor, theater en spektakel.

Bands

Ruim 250 bands en 800 theaterartiesten staan er op het programma, van blues, dance, reggae tot aan feestmuziek. De slogan van dit jaar is ‘Vaak bu-j te bang!’ met optredens van Rondé, VANT, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Chef’ Special, Circa Waves, Rico & Sticks en Kenny B

Regio 8

Streekomroep REGIO8 pakt uit tijdens de editie van de Zwarte Cross. Het hele weekend volgen er updates via radio, televisie en internet van het grootste festival van Nederland. REGIO8 maakt drie uitgebreide televisieprogramma’s die vrijdag, zaterdag en zondagavond al worden uitgezonden. 

Optimaal FM

Optimaal FM maakt sinds donderdagavond live radio vanaf het festivalterrein. De streekzender heeft in samenwerking met organisator De Feestfabriek een eigen podium op het Tweetakt-terras.

Het programma Zwarte Cross Radio start donderdag om 19.00 uur, de overige dagen gaat Optimaal FM live vanaf 16.00 tot 00.00 uur met optredens, nieuwsupdates en interviews. Ook de ochtendshow van Alard Ross komt zaterdag- en zondagochtend vanuit Lichtenvoorde. Optimaal FM is beluisteren in de regio Achterhoek via FM op 94,7 MHz, de (digitale) kabel en wereldwijd via Internet.

Omroep Gelderland en RTV Oost

Omroep Gelderland en TV Oost doen op 15 en 16 juli live verslag van het festival De Zwarte Cross. De tv-uitzendingen zijn op zaterdag en zondag te zien om 19.25 uur. Vanzelfsprekend is in het verslag bij de omroepen ook een ruime samenvatting te zien van de motorcross.

NPO 3FM

Ook NPO 3FM is aanwezig bij Zwarte Cross 2017. NPO 3FM komt met live uitzendingen vanuit Lichtenvoorde op zaterdag en zondag. Zaterdag beginnen de uitzendingen om 19.00 uur en zondag vanaf 14.00 uur vanaf Zwarte Cross, . NPO 3FM is te ontvangen via FM, DAB+,diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.