Aandacht voor Lowlands op radio- en televisie

Dit weekeinde vindt het festival ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ plaats in Biddinghuizen. Voor dit evenement is veel aandacht op radio- televisie.

Radio: NPO 3FM

NPO 3FM doet dit weekeinde uitgebreid verslag van Lowlands. Op vrijdag, zaterdag en zondag komen de uitzending van NPO 3FM in totaal 45 uur vanuit Biddinghuizen. 3FM heeft een glazen studio op het festivalterrein en dj’s die als verslaggever van tent naar tent lopen. Daarnaast komen er artiesten langs in de studio en worden liveoptredens uitgezonden. NPO 3FM is te ontvangen via FM, DAB+ (kanaal 12C), alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Televisie

Lowlands is ook te volgen op televisie en Internet via een 24/7 livestream van de VPRO , de digitale themazender NPO 101 en in twee televisie-uitzendingen op NPO 3. In de twee televisie-uitzendingen op NPO 3 gidsen Eric Corton, Tomas Delsing, Willie Wartaal en Tim den Besten de thuisblijvers langs alle muzikale hoogtepunten, nieuwe ontdekkingen en het ongeremde festivalleven.

Uitzendingen op NPO 3

De uitzendingen op NPO 3 van Lowlands zijn op de volgende tijdstippen: Zaterdag 22 augustus 22.25 – 00.25 uur (herhaling van 00.30 – 02.30 uur) en zondag 23 augustus 22.40 – 00.10 uur. NPO 3 is ook live te volgen via Internet: http://www.npo3.nl

Livestream en NPO101

Lowlands is 24/7 te volgen op het digitale themakanaal NPO 101 en vpro.nl/3voor12 met een livestream, video’s van hele concerten, recensies en sfeerverslagen.

Social media

Nieuw dit jaar is de speciale rol voor de Lowlands-bezoeker: via Instagram kan het publiek met de #3voor12 filmpjes inzenden van hun leukste Lowlandsmoment. Een selectie van deze filmpjes is terug te zien in de televisie-uitzending. Daarnaast is er dit jaar speciale aandacht voor de nachtprogrammering. Presentator Tim den Besten gaat met een cameraman op pad om het nachtleven van Lowlands te verkennen.

De Lowlands Show met Tim den Besten

In de weken na Lowlands blikt Tim den Besten op NPO 3 terug op het festival in De Lowlands Show. Op het festival interviewt hij op geheel eigen wijze de bezoekers, muzikanten, comedians, schrijvers en politici. Uitzendingen op zaterdag 29 augustus (23.40 -00.40 uur) en zaterdag 5 september (23.55 -00.55 uur)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.