Agentschap Telecom: Fresh FM per 1 september uit de lucht

De regionale commerciële radiozender Fresh FM verdwijnt per 1 september uit de ether. Agentschap Telecom zal de vergunning voor het uitzenden via kavel B05 in delen van de Randstad niet verlengen. Dit heeft Agentschap Telecom bevestigd tegenover Mediamagazine.nl.

Voldoet niet aan vergunningsvoorwaarden

Volgens het agentschap voldoet de regionale commerciële radiozender niet aan de vergunningsvoorwaarden en zal daarom de vergunning worden ingetrokken. Er loopt nog wel een procedure bij de rechtbank over dit besluit van Agentschap Telecom.

Uitspraak

Gisteren diende hierover een verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank in Rotterdam. Voorafgaande aan het besluit tot intrekking van de vergunning heeft de vergunninghouder meerdere mogelijkheden gehad om de geconstateerde overtredingen te herstellen. De uitspraak van de rechtbank wordt binnen enkele dagen verwacht en zal op de website van de rechtspraak worden gepubliceerd.”, aldus Mirjam Suurmeijer van Agentschap Telecom tegenover deze website.

Veiling

De frequentieruimte wordt naar verwachting via een veiling opnieuw verdeeld. Het ministerie van Economische Zaken zal hierover een beslissing nemen aldus Agentschap Telecom. Fresh FM zendt momenteel uit via drie FM-frequenties in de Randstad en via het regionale DAB+-kavel in de Randstad op kanaal 8A.

Herstart

Eerder dit jaar maakte de radiozender nog een nieuwe start met een vernieuwde programmering. Na een aantal weken kwam er echter om onduidelijke redenen abrupt een einde aan de vernieuwde programmering. Sindsdien zendt de radiozender non-stop muziek uit. Naar verwachting zullen de uitzendingen via FM en DAB+ vanaf 1 september vervallen.