Nieuwe programmering Fresh FM al weer gestopt

De radiozender Fresh FM zendt sinds vorige week alleen nog maar non-stop muziek uit. De nieuwe programmering van de radiozender die op 15 mei van start ging is al weer gestopt.

Doorstart

De regionale commerciële radiozender Fresh FM was op 15 mei gestart met een nieuwe programmering na een periode van meer dan een jaar met alleen maar non-stop muziek op de radiozender. De radiozender had enige weken daarvoor een doorstart gemaakt. In de nieuwe programmering was er plaats voor DJ’s als Erwin van der Bliek, DJ Jurgen, Lucien Foort en Joey Koeijvoets.

House Top 1000

Tijdens de ontknoping van de House Top 1000, die dit jaar tijden de Pinksterdagen werd uitgezonden, heeft de radiozender na eigen zeggen te kampen gehad met technische problemen. Deze problemen zijn de in de loop van de week na Pinksteren opgelost. Echter zijn de geprogrammeerde programma’s op de radiozender ook weer verdwenen.

Peter van Leeuwen weg

Inmiddels schrijft Peter van Leeuwen, verantwoordelijk voor de programmering bij de radiozender, op zijn weblog dat hij vertrokken is bij de radiozender en ook niet meer zal terugkeren: “Tijdens de ontknoping van de House top 1000 is er iets gebeurd waardoor verdere samenwerking onmogelijk is geworden. Iets waarvoor excuses niet volstaan. Het is niet anders. Ik heb 17 jaar met hart en ziel voor de zender gewerkt. De eerste 15 jaar volledig belangeloos, als presentator van de Flitsende 50, later Refresh, de laatste 2 jaar als Programma Directeur en eigenlijk hooguit 2 maanden als Music Director. Dat is trouwens BY FAR het leukste baantje dat er is.”

“Abrupt eindigen”

Van Leeuwen  “We waren net weer begonnen, met een frisse aanpak en vernieuwende programma’s. Met Erwin, Jurgen, Joey en Lucien hadden we een ijzersterke dagelijkse programmering. De onderlinge sfeer en spirit was fantastisch en -niet onbelangrijk- het publiek was razend enthousiast. Echt enorm jammer dat het zo abrupt moest eindigen, maar soms gaan dingen zoals ze moeten gaan.

Het is onduidelijk wanneer en of er geprogrammeerde programma’s terugkeren bij de radiozender. Fresh FM is in de Randstad te beluisteren via de FM (95.6, 95.7 en 95.9 MHz), DAB+ en wereldwijd via Internet.