Fresh FM zendt na twee dagen stilte weer uit

De regionale commerciële radiozender Fresh FM zendt na een radiostilte van twee dagen weer uit. De radiozender is weer te horen via FM, Internet en DAB+.

Problemen

Tijdens de laatste uren van de House Top 1000 werden maandagavond abrupt afgebroken. De radiozender zou te kampen hebben met “zendertechnische” problemen. Op dinsdag was het stil op zowel de FM-steunzenders van de radiozender maar ook via DAB+ en Internet. In de loop van dinsdagavond werd de stilte vervangen door een zeer luide brom die tot woensdagmiddag te horen was.

Blijkbaar zijn de technische problemen bij de radiozender weer opgelost. Fresh FM is in de Randstad weer te horen op 95,6 MHz, 95,7 MHz en 95,9 MHz op de FM, op kanaal 8A via DAB+ en wereldwijd via Internet.

Oorzaak

Wat de oorzaak is geweest van de lange stilte is niet geheel duidelijk. De radiozender heeft niet gereageerd op vragen van deze website over de plotselinge stilte. Volgens geruchten op het Internet zou een intern conflict de oorzaak zijn van de zenderstilte bij de radiozender.

Doorstart

Fresh FM heeft tot april van dit jaar lange tijd zogenaamde rechtenvrije muziek uitgezonden door een conflict met de rechtenorganisaties Buma/Stemra en SENA. Sinds april van dit jaar is de normale muziekprogrammering weer hervat op de radiozender en worden de programma’s gemaakt op het “nieuwe” Fresh FM door SB Radio.

Programmering

Sinds 15 mei heeft de radiozender ook weer een nieuwe programmering. Afgelopen weekeinde werd de 8e editie van de House Top 1000 uitgezonden maar de finale van deze lijst is door de technische problemen maandagmiddag maar door weinig mensen beluisterd.