Alphen aan den Rijn mogelijk nieuwe locatie Museum RockArt

Museum Rockart in Hoek van Holland verhuist wellicht naar een grotere locatie in Alphen aan den Rijn. Het museum is al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor haar collectie.

Popgeschiedenis

In het museum in Hoek van Holland is een grote collectie te vinden die te maken heeft met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. De collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, LP’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld.

Den Haag

Het museum is enige tijd bezig geweest om te verhuizen naar Den Haag. Maar de gesprekken met vertegenwoordigers van de ‘Beatstad’ zijn op niks uitgelopen.

Alphen aan den Rijn

Studio Alphen, de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, bericht nu dat er plannen bestaan om het museum in Alphen aan den Rijn te huisvesten. Het museum zou dan een plek krijgen in het oude raadhuis aan het Burgemeester Visserpark. Daarnaast zouden er ook plannen zijn om De Norderney, het zendschip van Radio Veronica, naar deze gemeente te verhuizen.

Jaap Schut, directeur van het museum, zegt dat de gesprekken met Alphen aan den Rijn positief zijn verlopen.