“AVROTROS sleept NPO voor de rechter om Annemieke Schollaardt”

Omroep AVROTROS stapt alsnog naar de rechter vanwege de zendtijd die de omroep heeft toegewezen gekregen op NPO Radio 2 voor haar DJ Annemieke Schollaardt. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

Zendtijd

Momenteel is Annemieke Schollaardt elke vrijdag tot en met zondag te horen op NPO Radio 2. Van maandag tot en met donderdag is DJ Rob Stenders te horen tussen 14-16 uur. In eerste instantie zou Schollaardt echter elke werkdag te horen zijn op de publieke radiozender maar dit werd later weer teruggedraaid. Om destijds een conflict te voorkomen tussen de diverse omroepen heeft de NPO ervoor gekozen om Schollaardt en Stenders de zendtijd te laten delen.

Rechter

Een klein jaar na deze beslissing heeft AVROTROS besloten om alsnog naar de rechter te stappen. “Het was ons toegezegd door de NPO dat Annemieke bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.”, aldus Eric Dekker, woordvoerder van AVROTROS tegenover Algemeen Dagblad.

Vooruit kijken

De NPO zelf zegt tegenover de krant liever vooruit te willen kijken naar de nieuwe programmering van 2019. “Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd. Maar het staat AVROTROS uiteraard vrij desondanks deze route te kiezen.“, aldus een woordvoerder van de NPO tegenover de krant.

Onrust

Het is de laatste jaren erg onrustig als het gaat om een toedelen van zendtijd over de diverse omroepen. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat Bert Kranenbarg vanaf volgend jaar op vrijdagmiddag zendtijd kwijtraakt op NPO Radio 5 aan het programma De Weekendborrel van themazender Sterren NL.

Hierop heeft de DJ twee uur lang Nederlandstalige muziek gedraaid tijdens zijn programma om luisteraars “te waarschuwen”. De NPO zegt echter maandag niet van het plan af te wijken zoals eerder is afgesproken met de omroepen.