“Rob Stenders terug op NPO Radio 2, Stefan Stasse naar NPO Radio 5”

Als het aan de Raad van Bestuur van de NPO ligt keer Rob Stenders terug in de middag op NPO Radio 2. Dit blijkt uit de voorgenomen radioprogramma voor 2018 die de raad vandaag heeft bekend gemaakt. De definitieve programmering wordt naar verwachting eind oktober bekend gemaakt.

Advies

Vanwege het grote aantal vernieuwingen en verschuivingen, heeft de NPO het College van Omroepen (een adviesorgaan binnen de publieke omroep, bestaande uit omroepdirecteuren) een extra mogelijkheid geboden om met een alternatief voorstel te komen voor de programmering van vier specifieke tijdslots.

Rob Stenders

Als het aan de Raad voor Bestuur ligt zal Rob Stenders vanaf 2017 op werkdagen weer een programma maken tussen 14-16 uur voor de omroep BNNVARA op NPO Radio 2. Stenders was tot en met augustus al te horen op dit tijdstip namens de AVROTROS. Doordat Rob Stenders de omroep AVROTROS verliet moest Stenders ook afscheid nemen van zijn middagprogramma.

Stefan Stasse naar NPO Radio 5

Sinds 1 september is Annemieke Schollaardt te horen op het tijdstip van Rob Stenders. Vanaf 2018 zal Annemieke Schollaardt verhuizen naar het tijdstip 20-22 uur namens de AVROTROS. Stefan Stasse, momenteel te horen op NPO Radio 2 tussen 20-22 uur verhuist op zijn beurt van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 om. Het programma Volgspot (KRO-NCRV) op NPO Radio 5 wordt verschoven naar het tijdslot 22.00 – 00.00 uur.

“Complexe intekenperiode”

De programmering is tot stand gekomen na een complexe intekenperiode waarbij wensen van de omroepen en luisteraars zijn meegenomen. De NPO is van mening dat deze programmering bijdraagt aan het versterken van NPO Radio 2 en is blij dat Rob Stenders op de zender blijft en Annemieke Schollaardt een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt. De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj’s te behouden voor NPO Radio 2.”, aldus de Raad van Bestuur.

Naar de rechter.

De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender. De NPO is ervan overtuigd dat de vaste schare fans van het programma mee zal verhuizen naar de nieuwe zender.”, aldus de raad. De KRO-NCRV heeft al te kennen gegeven naar de rechter te stappen wanneer De Staat van Stasse van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 moet verhuizen.

NPO Radio 1

Ook heeft de NPO het voornemen om het huidige tijdslot van de Nieuwsshow op NPO Radio 1 (zaterdagmorgen van 8.30 – 11.00 uur) aan omroep MAX toe te kennen. De huidige presentatoren maken de overstap van AVROTROS naar omroep MAX.  “Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraar en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuwe programma op zaterdagochtend voort te zetten.”, aldus de Raad van Bestuur.

College van Omroepen

Omroepen krijgen nog een mogelijkheid om met een alternatieve programmering te komen voor de genoemde tijdslots. “Met deze extra stap naar het College van Omroepen, biedt de NPO (naast de reguliere procedures) de omroepen een extra mogelijkheid om met een alternatief te komen.”, aldus de raad.