“KRO-NCRV naar de rechter als De Staat van Stasse verdwijnt van NPO Radio 2”

Omroep KRO-NCRV onderneemt juridische stappen als de NPO besluit het Radio 2-programma De Staat van Stasse van de zender te halen. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

Schuiven met programma’s

Het programma van DJ Stefan Stasse dat momenteel elke werkdag in de avonduren wordt uitgezonden op NPO Radio 2 zou van de zender moeten. De uren worden overgenomen door Annemieke Schollaardt die op haar beurt de middag van NPO Radio 2 weer gaat verlaten. Zij presenteert daar momenteel elke werkdag tussen 14.00 -16.00 uur Annemieke’s A-lijst.

Hierdoor zou DJ Rob Stenders weer op zijn oude tijdstip kunnen gaan uitzenden. Rob Stenders is eerder dit jaar van NPO Radio 2 verdwenen met zijn programma Platenbonanza na een conflict met zijn werkgever AVROTROS. Stefan Stasse zou op zijn beurt een programma krijgen op NPO Radio 5.

Rechter

De plannen zijn nog niet definitief maar als het zover komt dan stapt de omroep waar Stefan Stasse voor werkt, KRO-NCRV naar de rechter. “Wij vinden het plan om De Staat van Stasse weg te halen van NPO Radio 2 absoluut niet in het belang van de luisteraar. Wij steunen de luisteraars die hier kwaad over zijn. Het verdwijnen is voor ons onacceptabel en niet aan de orde. Als dit voornemen wordt doorgezet, zullen wij juridische stappen overwegen om dit te voorkomen.“, aldus Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV tegenover het Algemeen Dagblad.

Oktober

Nog deze maand moet duidelijk worden hoe de nieuwe programmering van NPO Radio 2 eruit gaat zien. Een woordvoerster van de NPO laat tegenover het Algemeen Dagblad weten: “Bij het maken van een nieuwe programmering moeten keuzes worden gemaakt. Er zijn dus elk jaar mensen teleurgesteld en daar hebben we alle begrip voor. Voor ons staat voorop dat we onze luisteraars zo goed mogelijk bedienen.