Basyl de Groot weg als zendermanager bij NPO 3FM

Basyl de Groot stopt op eigen verzoek als zendermanager van NPO 3FM. Dit bericht de NPO in een persbericht. Directeur NPO Radio Jurre Bosman neemt per direct de verantwoordelijkheid voor NPO 3FM op zich. Voor de jongerenzender zal op korte termijn een nieuwe manager worden gezocht.

Sinds juni

Basyl was sinds vorig jaar juni zendermanager van de radiozender en zal andere werkzaamheden bij de zender gaan verrichten: “Ik ben trots op het nieuwe NPO 3FM dat ik met het team heb neergezet. Met een jonge en getalenteerde club staat er nu een basis waarop doorgebouwd kan worden. Ik kijk er nu naar uit om me weer te kunnen toeleggen op mijn grote passie: muziek. Ik geloof dat ik zo, zoals in mijn hele carrière bij de NPO, de grootste bijdrage kan leveren aan de zender.”

“Uniek eigen geluid”

Directeur NPO Radio Jurre Bosman: ”NPO 3FM heeft onder Basyl een gedurfd en uniek eigen geluid gekregen. De komende periode wil ik ervoor zorgen dat 3FM zich verder ontwikkelt tot platform waar liefde voor muziek voorop staat, waar talent volop de ruimte krijgt en waar we belangrijke maatschappelijke onderwerpen aansnijden. Luisteraars die van muziek houden en een brede interesse hebben worden optimaal bediend bij NPO 3FM.”

Luistercijfers

De luistercijfers van de publieke radiozender laten al enige maanden een dalende lijn zien. In de laatste meting scoorde de radiozender een marktaandeel van 4,8 procent. Een jaar geleden was dit nog meer dan 7 procent.